Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Coworking i mnogo novih ureda uskoro na ‘najži’ TICM-a

Datum objave: 14. veljače 2018.

Bivša vojarna u Čakovcu, odnosno Centar znanja Međimurske županije, veliko je gradilište, a uskoro će početi rekonstrukcija još jednog objekta – potkrovlja zgrade 1 Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje – popularno nazvanog TICM1.

Nakon odrađenih opsežnih priprema projektne dokumentacije, dokumentacije za javnu nabavu i niza drugih dokumenata, u svibnju 2018. godine prvi će kamioni početi odvoziti otpad ‘z najže’ TICM-a 1 kako bi mogli započeti radovi na njegovoj adaptaciji. Prva je to faza projekta ulaganja u proširenje poduzetničke poslovne infrastrukture u Centru znanja Međimurske županije čiji je prijavitelj Međimurska županija, a odnosi se na proširenje inkubacijskih prostora Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.
Zgrada TICM 1 ima prizemlje u kojem su multimedijalna dvorana, informatički laboratorij, soba za sastanke i uredi te kat na kojem su informatička učionica i uredi ukupne neto površine 1.300 m2. Ova bivša vojna spavaonica, od 2010. godine u funkciji je poslovnog inkubatora i mjesto odvijanja mnogih događanja, no njeno potkrovlje još je uvijek neiskorišteno.

Potkrovlje zgrade TICM1, veljača 2018. godine

Potkrovlje zgrade TICM1, veljača 2018. godine

Budući da je TICM-ov inkubator pun, a ovaj prostor ima odličan potencijal, odlučili smo ga pretvoriti u dodatne inkubacijske i zajedničke prostore. Prašinu i paučinu koje prekrivaju nosive grede do kraja će godine zamijeniti žamor profesionalaca koji će u nekom od ureda potkrovlja predano raditi na ostvarenju svog poduzetničkog sna u okruženju. Sadašnje stanje potkrovlja fotografirali su Davorin Mance i Davor Žerjav iz Fotokluba Čakovec koji će fotografijama dokumentirati i sve naredne faze rekonstrukcije objekta.
Šesnaest novih ureda, od kojih je potrebno izdvojiti prvi pravi čakovečki co-working prostor, dodat će 408 m2sadašnjoj površini zgrade TICM 1. Osim same adaptacije, prostori će biti opremljeni namještajem i informatičkom opremom kako bi novim stanarima boravak u TICM-u učinili ugodnim i produktivnim. Za što poticajniji prostor za rad pobrinuo se Tomislav Solak sa suradnicama iz poduzeća Exes design iz Čakovca koji je napravio projekt unutrašnjeg uređenja, a ovdje donosimo prvi prikaz budućih ureda.

Co-working prostor u potkrovlju TICM-a 1 – nakon adaptacije i opremanja

Potkrovlje TICM-a 1 – nakon adaptacije i opremanja

Projekt „Ulaganje u proširenje poduzetničke poslovne infrastrukture u Centru znanja Međimurske županije“, u sklopu kojeg će biti obnovljeno i opremljeno potkrovlje zgrade TICM 1 te zgrada TICM 3, dio je daljnjeg razvoja Centra znanja Međimurske županije smještenog u bivšoj vojarni u Čakovcu, unutar kojeg godinama djeluju poduzetničke potporne institucije (Tehnološko-inovacijski centar Međimurje d.o.o., Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA d.o.o. i Međimurska energetska agencija d.o.o.), Međimursko veleučilište u Čakovcu te tridesetak predstavnika sektora malog gospodarstva.
Kontakt osoba za više informacija:
Ivan Plačko,
direktor TICM-a
Tel.: 00385 (0)40 499 405
E-mail.: info@ticm.hr

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content