Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurski i primorsko-goranski župan o obrazovanju i zdravstvu kojima podižu ljestvicu kvalitete cijeloj Hrvatskoj

Datum objave: 6. veljače 2018.

Uvijek u životu i u poslu trebate napredovati, dakle i učiti, a ako imate prilike učiti od boljih, svaku treba iskoristiti i primijeniti“, rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec prilikom svog službenog posjeta prijateljskoj Primorsko – goranskoj županiji i dodao kako pozitivna iskustva valja primijeniti kako bi sve krajeve zemlje, svaku regiju učinili konkurentnijom, boljom i u konačnici kvalitetnijom za život građana. S istim se složio njegov domaćin župan Zlatko Komadina, te istaknuo zadovoljstvo međusobnom suradnjom i razmjenom znanja i iskustava, posebice u segmentima regionalnog razvoja, obrazovanja i zdravstva koji su ključni za obje Županije. „Kolega Posavec vodi jednu urednu županiju koja je vrlo kvalitetna u smislu života i standarda, ljudi što je postala tradicija njihova načina života, rada i poduzetništva i koliko znam to je županija s najmanjom stopom nezaposlenosti. U svjetonazorskom smislu da ne govorim koliko smo slični i u tom smislu smo kroz razne političke planove imali čitav niz suradnji“, rekao je Komadina i naglasio posebnu uspješnost u zdravstvenom sustavu, koji je jedini u Hrvatskoj bez gubitaka.
Upravo je iz tog razloga na sastanak pozvao uz zamjenika župana Marka Borasa Mandića i Đuliju Malatestinić, pročelnicu UO za zdravstvo, uz zamjenicu ravnatelja KBC Rijeka Nives Jonjić i Marka Slemenšeka, pomoćnika ravnatelja za financijsko poslovanje, dok je s međimurske strane sastanku prisustvovala Sonja Tošić – Grlač, pročelnica UO za zdravstvo i socijalnu skrb koja je naglasila kako je kompletan sustav međimurskog zdravstva pred velikim investicijskim ciklusom kako primarne tako i sekundarne zdravstvene zaštite, gdje je u Županijskoj bolnici Čakovec privučeno 50 milijuna kuna bespovratnih sredstava za opremu i infrastrukturu iz EU fondova. Delegacija se pritom dotakla  teme vođenja kliničkog centra u njihovih 8 zdravstvenih ustanova koje broji preko 7 tisuća zaposlenih, ali i kvalitete u prostoru, opremi i usluzi koje nude, a u koje su se uvjerili prilikom obilaska Thalassotherapije Opatija gdje ih je dočekao ravnatelj Viktor Peršić sa suradnicima.
Međimurski studenti u Rijeci povezuju kontinent i more
Međimurska županija veliku pozornost pridaje svojim učenicima i studentima, kao i cjelokupnom obrazovnom sustavu, a uz sve nadstandarde posebno se vrednuju izvanredni rezultati njihovih studenata, od kojih velik broj kao mjesto studiranja izabire upravo Rijeku. Stoga je jedna od tema bila i uspješna Udruga međimurskih studenata, druga takvog tipa u zemlji nakon Zagreba, koja je postala prava promocija turističke, gastronomske i druge sadržaje Međimurja u Primorsko – goranskoj županiji.
Najavljen je pritom nastavak suradnje Ekonomskog fakulteta i Međimurske županije u bliskoj budućnosti, po uzoru na Ekonomski fakultet u Osijeku koji je na sjeveru zemlje pokrenuo novi diplomski studij sestrinstva.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1430" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content