Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Međimurskoj županiji potpisan je ugovor težak 19,2 milijuna kuna kojim se osigurava prijevoz osnovnoškolcima

Datum objave: 1. veljače 2018.

Međimurska županija učenicama i učenicima osnovnih škola kojima je osnivač i u narednoj obrazovnoj godini osigurava besplatan prijevoz i nesmetani put do i od škole njima i njihovim roditeljima. Sufinanciranje prijevoza u Međimurju provodi se već više od 10 godina te će se s ovom dobrom strategijom nastaviti i dalje, tim više što se na sjeveru zemlje osigurava prijevoz i učenicima srednjih škola što je svojevrsni nadstandard. Nakon isteka Ugovora, raspisan je novi poziv na nadmetanje za usluge linijskog prijevoza te je nakon provedenog otvorenog postupka javne nabave odabran najpovoljniji.
Tim povodom, u Maloj vijećnici formaliziran je ugovor te su ga javno potpisali ispred osnivača župan Međimurske županije Matija Posavec i direktor najpovoljnijeg ponuditelja, tvrtke RUDI EXPRESS d.o.o. iz Čakovca, Damir Varga. Potpisivanju su prisustvovali i zamjenica župana Sandra Herman, pročelnik UO za obrazovanje, kulturu i šport Branko Sušec, voditeljica u provedenom postupku javne nabave Ana Varga te voditelj Prometnog ureda i Autobusnog kolodvora Čakovec Davor Tkalec.
Po jedinstvenom modelu u zemlji osiguran prijevoz 3000 školaraca u 18 škola
„Ovaj je ugovor zaključenje još jednog dobro organiziranog sustava prijevoza i drago mi je što ga potpisujemo s M-grupom u kojoj su okupljeni svi prijevoznici s područja Međimurja. Odluka Vlade u financijskom smislu pokriva 75% zadane cijene mjesečne karte za učenike koji su udaljeni više od 5 kilometara od autobusnog ili željezničkog kolodvora. Sve ostalo što je školarcima potrebno mi pokrivamo i što je jedna dodana vrijednost, mi kao Županija, uz proračune Općina i Gradova, što je jedinstveni slučaj u Hrvatskoj, baš kao i činjenica da su se prijevoznici kao nositelji posla na temelju koncesije odrekli svojeg dijela zarade kako bi zajedno mogli organizirati sustav osiguranog prijevoza koji funkcionira izuzetno dobro i  na zavidnom nivou, zaključio je župan Posavec.
Takvom politikom nastavit će se i u budućnost stvaranjem još jednog nadstandarda ali i podrške obrazovanju, a ovim današnjim ugovorom osigurali smo isto za rok od četiri godine. Ukupna ugovorena vrijednost s PDV-om iznosi 19,242.522,00 kuna, odnosno 4,810.630,50 kuna po godini, a sva su sredstva za cijelo razdoblje trajanja Ugovora osigurana u Proračunu Međimurske županije. „Niz godina postoji suradnja između naručitelja, Županije i nas prijevoznika, tako da ovu iako zahtjevnu  materiju jako dobro poznajemo, a uslugu nadograđujemo u svakoj poslovnoj godini. Također, Ugovor nam daje jednu sigurnost i stabilnost, motivaciju za ulaganje u razvoj voznog parka osobito za sigurnost korisnika, s naglaskom na naše učenike“, rekao je prilikom potpisivanja direktor Varga.
Na njegove se riječi nadovezao Tkalec objasnivši da će prijevoz učenika iz 18 osnovnih škola obavljati oko 25 autobusa, starosti između 8 – 10 godina. „Krucijalnih promjena ne bi trebalo biti, vozni red ne bi trebao previše odstupati od dosadašnjeg te školarci mogu nesmetano koristiti dosadašnje linije, no konačnu, definiranu verziju usuglašenog očekujemo kroz najviše desetak dana“, istaknuo je Tkalec.
Ovim će Sporazumom prijevoznik obavljati vrlo odgovoran i zahtjevan posao dovoza i odvoza oko 3000 učenika iz 18 osnovnih škola kojima je Županija osnivač, OŠ „Tomaša Goričanca“ Mala Subotica, OŠ Hodošan, OŠ Belica, OŠ Draškovec, OŠ Prelog, OŠ Orehovica, OŠ Podturen, OŠ „Petar Zrinski“ Šenkovec, OŠ „Dr. Vinka Žganca“ Vratišinec, OŠ Mursko Središće, OŠ Nedelišće, OŠ Selnica, OŠ „Dr. Ivana Novaka“ Macinec, OŠ Gornji Mihaljevec, OŠ „Ivana Gorana Kovačića“ Sveti Juraj na Bregu, OŠ Štrigova, OŠ Sveti Martin na Muri i OŠ Strahoninec.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1421" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content