Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurska energetska agencija u projektu središnje Europe teškom 65 milijuna kuna

Datum objave: 29. siječnja 2018.

Međimurska energetska agencija MENEA, u suradnji s partnerima na području središnje Europe aplicirala je četiri projektne ideje na 3. poziv transnacionalnog programa Interreg Središnja Europa. Informacije o rezultatima biti će poznate sredinom godine, a projekti će se, ukoliko budu odobreni, početi provoditi s krajem 2018., odnosno s početkom 2019. godine u trajanju od 36 mjeseci.
Ukupna vrijednost prijavljenih projekata iznosi 8.704.656,53 eura, točnije više od 65 milijuna kuna, dok je ukupni budžet MENEA-e u tim projektima za trogodišnje razdoblje 683.261,00 eura, odnosno oko 5,1 milijun kuna. Sufinanciranje od strane programa Interreg Središnja Europa za hrvatske partnere iznosi 85%, ostatak od 15% predstavlja vlastito učešće partnera koje će se prema novom Zakonu o regionalnom razvoju za Međimurske prijavitelje u 2018. sufinancirati u iznosu od 50% od strane Fonda za sufinanciranje vlastitog učešća u provedbi EU projekata u sklopu MRRFEU.
Međimurska energetska agencija MENEA trenutno ujedno provodi dva projekta odobrena u sklopu istog programa, Dynamic Light i RURES.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content