Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Konstituirano Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata Međimurske županije

Datum objave: 25. siječnja 2018.

Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata Međimurske županije u sastavu Željka Đeri, Zvonko Huić, Neven Kočila, Alenka Novak i Igor Šegović, dr.med. održalo je 24. siječnja 2018. godine konstituirajuću sjednicu na kojoj je za predsjednika Povjerenstva jednoglasno izabran Neven Kočila, magistar prava iz Mihovljana. Najvažnije tijelo za rješavanje pritužbi pacijenata u našoj županiji raspravljalo je o načinu rada Povjerenstva u idućem mandatnom razdoblju, te je zauzet jedinstveni stav kako je potrebno nastaviti s brzim i kvalitetnim postupanjem po pritužbama pacijenata poštujući načela profesionalnosti, stručnosti i zaštite osobnih podataka pacijenata.
- Iznimno je bitno da pacijenti znaju kako na raspolaganju imaju neovisno tijelo koje će razmotriti svako kršenje njihovih prava. Pacijentima će i dalje za prijavu biti na raspolaganju besplatni broj telefona, a prijava je moguća i putem e-mail adrese kao i pisanim putem. U što skorije vrijeme planiramo i aktivaciju vlastite stranice na kojoj će biti dostupne informacije o našem radu. Očekujemo kvalitetnu suradnju sa svim zdravstvenim ustanovama na podružju županije, kako bismo što učinkovitije izvršavali svoje zadaće u korist pacijenata – istaknuo je predsjednik Povjerenstva.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content