Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurska županija stipendira djecu branitelja: „Hvala što potičete nas srednjoškolce da budemo bolji i primjer drugima“

Datum objave: 23. siječnja 2018.

Svaka je potpora vrijedna i dragocjena kada je uložena u znanje, obrazovanje i nas mlade, a mi ćemo se potruditi da vam se svojim daljnjim rezultatima, trudom i uspjesima višestruko odužimo za svaki projekt, podršku i ulaganje poput ovog. Mladi u Međimurju neprestano nižemo uspjehe, vraćamo zajednici i svojim bližnjima sve uloženo, stoga nam dajte priliku i ubuduće da se možemo dokazati i dostići sve one potencijale koje imamo. Jedno veliko hvala želim uputiti i našim roditeljima koji se toliko brinu kako bi nam osigurali bolju i svjetliju budućnost. Svima je nama najveća želja učiniti ih ponosnima“, rekao je Leon Vrček, maturant Gospodarske škole Čakovec u svom govoru kao jedan od 63 učenika, stipendista koji su na prigodnoj svečanosti u zgradi Scheier osobno primili ugovore za stipendije, kao djeca hrvatskih branitelja.
Objasnio je da mu ovaj iznos znači iznimno puno, kako njemu osobno, ali i roditeljima te mlađoj sestri koja je također dobitnica ove stipendije i dodao kako na ovaj način Međimurska županija potiče svoje srednjoškolce da budu bolji, primjer drugima i da jednog dana uloženo vrate svojim doprinosom zajednici. „Troškovi školovanja su iz godine u godinu sve veći, od prehrane, odjeće, obuće,tu je  maturalna večera koja nas čeka, dodatne stručne knjige, ali i priprema za daljnje školovanje koje treba osigurati. Troškovi stvarno rastu pa je ova stipendija olakšala financijsku situaciju u svakoj obitelji koja je potpisala ugovor“, dodala je Leonova majka Nataša Vrček prilikom zahvale na dobivenim sredstvima.
Župan Posavec: „Okupljanje 50 obitelji izraz je našeg poštovanja i cijele zajednice prema braniteljima“
Međimurska županija na različite načine financira rad svojih udruga hrvatskih branitelja, ali isto tako veliku pažnju i brigu pridaje njihovoj djeci. Ovo su stipendije koje se dodjeljuju na godišnjoj razini u iznosu od 3.000,00 kn, a iako je ugovorom definirano da će se isplaćivati u mjesečnim anuitetima od 300 kuna kroz školsku godinu 2017./2018., njihov domaćin župan Međimurske županije Matija Posavec obradovao ih je činjenicom da su im sredstva već danas na računu kako bi što lakše i uspješnije zaključili školsku godinu, a neki i svoje srednjoškolsko obrazovanje kao učenici završnih razreda. „Ovakva vrsta podrške, stipendije i prijema, s jedne je strane izraz našeg poštovanja i cijele zajednice u Međimurju prema hrvatskim braniteljima i njihovom doprinosu i žrtvi , a s druge strane poticanje obrazovanja. Okupili smo 50 obitelji, 63 srednjoškolca koji će dobiti stipendije za koje izdvajamo 189 tisuća kuna“, rekao je pritom župan Međimurske županije, županije koja prema službenim podacima Ministarstva financija najviše izdvaja upravo za stipendije i obrazovanje.
Svima je ugovore uručio zajedno sa svojim zamjenicima Sandrom Herman i Josipom Grivcem, te pročelnikom Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Brankom Sušecom. „Iznimno nam je važno ulagati u sve segmente obrazovanja, a ovo je jedan način kojim pomažemo vašem srednjoškolskom obrazovanju, uz rad naše Zaklade za obrazovanje „dr. Vinko Žganec“. Želim vam sretan završetak srednjoškolskog obrazovanja, želim da nađete dobar posao kojim ćete biti zadovoljni, a oni koji žele nastaviti svoje obrazovanje da to odrade uspješno“, rekla je zamjenica župana, ujedno predsjednica Povjerenstva za dodjelu stipendija. „Drago mi je da smo usmjerili ova sredstva mladima, djeci naših branitelja te i na taj način pokazali da nismo i nećemo zaboraviti doprinos u Domovinskom ratu. Djeci želimo omogućiti najbolje što se može, stvoriti uvjete i motivirati ih da se školuju i postanu važni članovi naše zajednice te na taj način ono uloženo vrate svojim doprinosom natrag u društvo“, naglasio je pročelnik.
„Ovo je još jedan korak da pokušamo motivirati naše srednjoškolce da danas sutra kada završe svoje školovanje ostanu u svom Međimurju, gdje će imati siguran posao i pristojnu plaću, ali i kao motiv da drugi slijede naš primjer ulaganja u obrazovanje“, zaključio je župan Posavec.
Spomenimo kako je učenica 3. razreda Srednje škole Prelog Dora Radmanović prilikom svečanosti dodjele interpretirala prigodnu pjesmu.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1408" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content