Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurski muzej otvara svoja vrata povodom manifestacije „Noć Muzeja 2018.“

Datum objave: 18. siječnja 2018.

I ove godine Muzej Međimurja Čakovec uključit će se u tradicionalnu manifestaciju „Noć muzeja 2018.“ pod naslovom i olimpijskim geslom „Brže, više, jače/citius,altius, fortius... Sport u Međimurju“. Stoga je održana konferencija za medije u Muzejsko-informativnom centru Muzeja Međimurja Čakovec. Konferenciji su prisustvovali zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, ravnateljica Muzeja Međimurja Čakovec Maša Hrustek Sobočan te tajnik Saveza sportskih udruga Grada Čakovca Tomica Jakopec.
Ovo je jedna vrijedna manifestacija koja iz godine u godinu prikuplja sve više žitelja, ne samo građane Čakovca, već muzej u vrijeme Noći muzeja privuče građane iz čitavog Međimurja. Ono što posebno veseli je dolazak različitih generacija, od onih najmlađih do onih najstarijih koji svaki na svoj način pokazuje interes, kako kod događanja prilikom otvaranja, tako i za sve zbirke, za sve izložbe postavljene u ovom prostoru“, rekla je zamjenica Herman te istaknula kako je upravo to intencija vodstva Muzeja Međimurja, ali i Međimurske županije kao osnivača da vrati ljude u muzeje, na izložbe i da se nastavlja kontinuitet kulturnog uzdizanja u Međimurju.
Noć muzeja u petak, 26. siječnja
Program ovogodišnjeg obilježavanja osmišljen je u suradnji sa „Zajednicom sportskih udruga Grada Čakovca“. „Svi muzeji, pa tako i Muzej Međimurja skriva u svom fundusu zbirku sporta svog lokalnog teritorija, pa tako i mi imamo puno fotografija i sportskih predmeta koji datiraju iz davne 1920. godine“, rekla je ravnateljica Muzeja. Šarolikim programom prezentirat će se povijest sporta u Međimurju. Muzejska zbirka „Sport u Međimurju“, postavit će se mini izložba te uključiti i neke od svjedoka sportske povijesti Međimurja i nekih od najvećih uspjeha.
Zvonimir Vertuš , Josip Črep, Branko Grabar, Ivan Petriš i Željko Kavran svjedoci su sportskih događanja prošlog stoljeća te će oni tijekom trajanja Noći muzeja govoriti o tome “kak se nekad u Čakovcu sport igral“, objasnio je tajnik.  Sportski dio programa održat će se u MIC-u, dok će u Izložbenom salonu nakon besplatnog vodstva etno izložbom „Ljudstvo moje međimursko, imaš blaga i bogatstva“ glazbeni program izvesti Lidija Bajuk, uz niz popratnih aktivnosti i događaja.
Noć Muzeja održat će se u petak, 26. siječnja 2018. godine s početkom u 18 sati.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1403" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content