Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurska županija raspisala natječaj kojim bespovratnim sredstvima pomaže svojim poduzetnicima

Datum objave: 17. siječnja 2018.

Međimurska županija objavila je novi Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora po „Programu potpora male vrijednosti poduzetnicima za troškove prijave projektnih prijedloga.“
Nastavak je to Programa koji se u Međimurju počela provoditi krajem 2016. godine s ciljem olakšavanja pristupa sredstvima bespovratnih potpora za mikro, male i srednje poduzetnike koji na području Međimurske županije provode projekte ulaganja u unapređenje poslovanja. Tijekom jednogodišnje provedbe Programa dodijeljeno je 29 potpora, ukupne vrijednosti 125.225,00 kuna,  i to na način da je Županija sufinancirala troškove izrade prijavne dokumentacije projektnih prijedloga koji su poduzetnici kandidirali za dodjelu bespovratnih sredstava po različitim javnim pozivima.
Potpore se dodjelju subjektima malog i srednjeg gospodarstva u obliku bespovratnih, gotovinskih sredstava kao nadopuna privatnom financiranju, i predstavljaju svojevrsni poticaj poduzetnicima koji se proaktivno angažiraju u prijavni na natječaje. Prihvatljivi su troškovi izrade prijavne dokumentacije kao što je izrada prijavnih obrazaca, poslovnih planova, investicijskih studija, marketinških strategija i sličnih troškova. Ovisno o veličini poduzetnika i iznosu traženih sredstava potpore definirani su različiti intenziteti potpore, dok je najviši iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom poduzetniku 15.000,00 kn. Javni poziv biti će otvoren do utroška sredstava, a najkasnije do 31. prosinca 2019. godine.
Tekst javnog poziva, Program potpora, obrazac prijave i izjave nalaze se na službenim internetskim stranicama Međimurske, na sljedećem linku: https://medjimurska-zupanija.hr/2018/01/16/javni-poziv-za-dodjelu-bespovratnih-potpora-poduzetnicima-po-programu-potpora-male-vrijednosti-poduzetnicima-za-troskove-prijave-projektnih-prijedloga-2/.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content