Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurska županija prijavila projekte teške oko 55 milijuna kuna za energetsku učinkovitost i obnovu

Datum objave: 16. siječnja 2018.

U Međimurju je pokrenut jedan investicijski zamah gdje će, uz niz kvalitetnih projekata uložiti u postojeće zgrade i objekte, potpuno ih obnoviti i pritom uštedjeti na energentima. Dakako, radi se o projektima energetske učinkovitosti, a ukupno šest takvih projekata prijavljeno je na javni poziv „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“, u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.
Novo ulaganje u Županijsku bolnicu Čakovec
Nakon što su tijekom 2017. pokrenuti projekti obnove Ekonomske i trgovačke škole te tamošnje školske dvorane, radionica Tehničke i Graditeljske škole Čakovec, te Učeničkog doma Graditeljske škole, uz škole Šenkovec, Selnicu i sportsku dvoranu OŠ Donji Kraljevec vrijedni 27 milijuna kuna, ulaganja se nastavljaju. Prijavljeni su naime projekti kojima će se energetski obnoviti zgrade osnovnih škola u Donjoj Dubravi, Goričanu, Vratišincu i Draškovcu, ali i zgrade Županijske bolnice Čakovec te Doma za starije i nemoćne Čakovec.
Kreće obnova Doma za starije i nemoćne vrijedna 10 milijuna kuna
Novi projekti u školstvu i obrazovanju, a koji će omogućiti onim institucijama koje vape za obnovom da dobe novo ruho, teški su oko 16 milijuna kuna, dok će se za ulaganje u energetsku obnovu zgrade Županijske bolnice Čakovec izdvojiti 28,3 milijuna kuna, a za Dom za starije i nemoćne osobe Čakovec 10,1 milijun kuna.
Dodana vrijednost je ta da su planirane uštede energenata veće od 60%, a važno je  naglasiti da će od ukupne investicije do 85% sredstava stići iz europskih i nacionalnih fondova. Ovdje se radi o direktnim ulaganjima u obrazovne kapacitete, ali i projekte ključne u zdravstvu, čije je vođenje preuzela Međimurska energetska agencija MENEA.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content