Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Do nedjelje u Nedelišću otvorena jedinstvena izložba malih životinja

Datum objave: 13. siječnja 2018.

U Nedelišću je otvorena 43. Izložba malih životinja „Nedelišće 2018.”, u organizaciji Udruge uzgajivača malih životinja iz Nedelišća. Svečano otvorenje izložbe održano je u petak, a izložbu je otvorio župan Međimurske županije Matija Posavec. Samom otvorenju prisustvovali su i načelnik Općine Nedelišće Darko Dania sa zamjenikom Nikolom Novakom i predsjednikom Općinskog vijeća Ljudevitom Bošćakom, Vitomir Kirić, direktor Mesapa uz dakako domaćine Ivicu Šoltića, predsjednika Hrvatskog saveza malih životinja i dopredsjednika Udruge uzgajivača malih životinja iz Nedelišća Željka Posavca.
U Nedelišće iz cijele zemlje i šire stiglo 1400 malih kunića, golubova, ptica…
„Velika vrijednost ove izložbe je ta što se ona provodi u kontinuitetu već 43. godinu zaredom, a ponosni smo što svake godine dovodimo sve više izlagača i životinja. Posebna sorta koju svi mogu doći vidjeti je i naša međimurska kokoš“, rekao je dopredsjednik udruge organizatora, dok se predsjednik krovnog saveza nadovezao da se o izložbi u Međimurju svake godine čuje i van hrvatskih okvira, jer zaista ima što pokazati i ponuditi svojim posjetiteljima. „Ovo je jedna respektabilna i velika izložba u koju je uloženo puno truda. Stoga bravo za sve članove, s razlogom činite jedan kolektiv koji u našem savezu kotira u top tri najbolje udruge, a ono što je dodana vrijednost je ta da svake godine sve više napredujete“, objasnio je. „Možemo biti ponosni što se ovakva izložba održava u Nedelišću i čestitam našim domaćinima i organizatorima, zaista smo ponosni pokrovitelj“, rekao je načelnik.
Organizatori pozivaju obitelji s djecom da posjete izložbu
Udruga si je organizacijama ovakvih događanja zadala zadatak da potakne što više ljudi da se bavi malim životinjama, da prošire svoje znanje, natječu se i uživaju u uzgoju malih životinja. Kao pomoć u tom podvigu, priskače im i Međimurska županija koja podupire ovakve projekte. „Kontinuiranim i respektabilnim radom postigli ste to da imamo jednu od većih i jačih izložbi ovakvog tipa u zemlji, a stvorili ste i sebi i svom kraju prepoznatljivost u kvaliteti. Svake godine se u udruzi vidi trud i napredak, pa pozivam sve da se u to uvjere, i u dane vikenda posjete Nedelišće“, naglasio je župan.
U sajamskoj dvorani MESAP-a predstavlja se 130 izlagača s područja cijele Hrvatske, te Slovenije i Mađarske, a prijavljeno je i izloženo više od  1400 malih životinja - golubova, kunića, peradi i ptica, ali i vodenih životinja.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1392" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content