Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Potpisivanjem Sporazuma o suradnji Europsko rukometno prvenstvo može početi

Datum objave: 10. siječnja 2018.
Gradonačelnik Grada Varaždina dr. Ivan Čehok u srijedu je s Radimirom Čačićem, županom Varaždinske županije i Matijom Posavcem, županom Međimurske županije potpisao sporazum o sufinanciranju Europskog rukometnog prvenstva za muškarce EURO 2018.

Župani i gradonačelnik su se složili da je riječ o jednom od najvećih sportskih događaja u Hrvatskoj te da će gradovi domaćini, među kojima je i Varaždin imati višestruke koristi jer je najavljen dolazak većeg broja navijača. Prvenstvo će u mnogome pridonijeti promidžbi Varaždina i susjednih županija, a dok će Grad Varaždin sufinancirati prvenstvo s milijun kuna, svaka od županija sudjelovat će s po 250 tisuća kuna.
"Varaždinci i Međimurci bez sumnje će biti vrhunski domaćini EP-a u rukometu koje se u Hrvatskoj igra od petka 12.1. Kod nas u Međimurju treniraju i smještene su reprezentacije skupine D, već nam je stigla reprezentacija Danske dok sutra dolazi i španjolska reprezentacija. Osim noćenja diljem županije, od toga velikom većinom u Life Class Termama Sveti Martin, ekipe treniraju u dvorani u Murskom Središću. To podrazumijeva i dolazak velikog broja njihovih navijača, brojnih posjetitelja i turista, a nama je želja da jačamo pritom naš sportski i turistički potencijal, kao i identitet cijele regije. Svi smještajni kapaciteti u siječnju već su popunjeni i iz godine u godinu raste broj noćenja kao i broj dolaska stranih gostiju. Kada slika vaše regije obiđe cijeli svijet onda naravno od toga imaju svi koristi, zaključno s gospodarstvom, pa je suradnja neophodna", zaključio je pritom međimurski župan. 
[ngg_images source="galleries" container_ids="1389" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content