Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Nove turističke nagrade Međimurju! „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ za Tjedan biodinamike i Etno Art Travel

Datum objave: 27. prosinca 2017.

U zagrebačkom hotelu Academia, Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo” svečano je obilježila 20 godina rada dodjelom nagrada i priznanja „Suncokret ruralnog turizma” za 2017 godinu. Na samoj svečanosti sudjelovali su izaslanik Predsjednika Vlade RH i ministar turizma Gari Cappelli, državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava Katarina Ivanković Knežević, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, pomoćnica ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore Josip Zaher, domaćin, predsjednica Udruge za turizam i ruralni razvoj Dijana Katica, predstavnici Turističkih zajednica te brojni nagrađeni. Ispred TZ Međimurske županije bila je Iva Vurušić Mađarić, prisutna je bila i predstavnica Centra Dr. Rudolf Steiner, ravnateljica Dijana Posavec te dobitnici Tatjana Martinjaš voditeljica agencije Etno Art Travel i Jelena Berečić voditeljica hotelskih operacija i ljudskih resursa u LifeClass Termama Sveti Martin.
Međimurje razvija turizam tijekom cijele godine
Dvadeset godina smo zajedno, neki od nas 25, kada smo pokretali ovaj projekt ruralnog turizma Hrvatske. Prošli smo gotovo milijun kilometara, obišli smo cijelu Lijepu našu bezbroj puta i svaki puta smo se vratili puni emocije i  pozitivne priče što to naše selo i naša ruralna područja nude, što mogu i znaju“, istakla je u uvodnom govoru Katica. Suncokret ruralnog turizma Hrvatske održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i Ministarstva poljoprivrede te uz potporu Hrvatske turističke zajednice te se ovom prigodom nazočnima obratio i ministar Capelli. „S nama je danas ovdje 92,93 posto ruralnog područja Hrvatske,  a koji ima svega 2 do 3 posto udjela u ukupnom turističkom prometu, ali vidljivi su veliki pomaci u ponudi, investicijama i inovacijama. Bitno je napomenuti da svi oni koji se svakodnevno bave razvojem turizma, upravo su zaslužni i za cjelokupan turizam Lijepe naše“, pojasnio je ministar. Međimurska županija koja u proteklim godinama razvija turizam tijekom cijele godine i sama je ove godine nominirana u kategoriji Ruralno – turistički projekti gdje je dodijeljeno posebno priznanje za Međunarodnu suradnju u ruralnom turizmu Garden Route, Etno Art Travel – Malo selo d.o.o.,  a nagradu je preuzela Tatjana Martinjaš. „Posebnošću Garden route projekta smatramo to što su se udružile 4 regije iz 4 države koje su zainteresirane da zajedno rade na razvoju produkta koji može imati tendenciju da razvije novu tematsku turističku destinaciju, a koja je prilagođena ciljanoj skupini korisnika. Razvojem rute moguće je povezati sve nositelje turističke ponude iz čega se mogu razviti i neke druge gospodarske mogućnosti. Ujedno, iznimno mi je drago što nakon dugog niza godina, struka prepoznaje i nagradama pozicionira Međimurje kao jednu od turističkih središta“, rekla je Martinjaš. Ujedno, u kategoriji Ruralno turistički projekti, srebrnu povelju osvojile su LifeClass Terme Sveti Martin povodom „Tjedna biodinamike u Termama Sveti Martin“ čiju je nagradu preuzela Jelena Berečić. „Ovo je potvrda da to što ćemo raditi u 2018. godini zapravo je prava stvar. U idućoj godini naš glavni projekt će biti biodinamika, tako da ovo je dobar početak, tjedan biodinamike i jeste zamišljen kao uvertira u 2018. godinu, a ovo je samo vjetar u leđa da smo na pravome putu i da tako trebamo nastaviti“, zaključila je Berečić.
Ujedno, tijekom same ceremonije dodijeljene su i nagrade za životno djelo Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova selo“ za znanstveni i stručni doprinos u razvoju ruralnog turizma koja je pripala dr.sc.  Eduardu Kušenu, dipl. ing. arh., a nagrada za životno djelo Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova selo“ za neprikosnovenu energiju u implementaciji i poticanju razvoja ruralnog turizma pripala je Stjepanu Cukoru, dipl.oec. Svečanost su svojim nastupom oplemenile Singrlice, a voditelj same svečanosti bio je Frano Ridjan.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1376" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content