Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Na sajmu dobrote u Gimnaziji proglašeni najvolonteri Međimurja. Laureati Valentin Šipuš i Udruga „Zora“

Datum objave: 27. prosinca 2017.

 
Svake godine, ususret najljepšem kršćanskom blagdanu, aktivni i vrijedni učenici Gimnazije Josip Slavenski organiziraju humanitarnu akciju „Sajam dobrote“. Ove godine akcija je doživjela punoljetnost pa su se na 18. Sajmu dobrote odlučili za tematiku „abecede“. Naime, učenici su na svojim štandovima predstavljali svako slovo abecede, a moglo se pronaći svega – od božićnih ukrasa do nakita. Održao se i kviz ''Volim gimnaziju'' u kojem su sudjelovali učenici i profesori kao kapetani ekipa. Program su začinili učenici božićnim pjesmama pod vodstvom profesora Damira Rodigera. Sva prikupljena sredstva namijenjena su Udruzi za sindrom Down te gimnazijskom fondu "Prijatelj prijatelju". „Jako smo zahvalni cijeloj školi i učenicima jer su senzibilizirani i žele pomoći već u toj ranoj dobi. Danas nudimo naše rukotvorine koje tijekom cijele godine izrađuju naši roditelji i djeca, poput božićnih kuglica, čestitki, anđela i magnetića“, poručila je Lidija Fažon, potpredsjednica Udruge za sindrom Down Međimurske županije.
U sklopu sajma dobrote Međimurska županija dodjeljuje nagrade naj volonterima Međimurja kako bi pružila priznanje volonterima i potaknula ostale na volonterske aktivnosti. Kako je naglasila Eni Debelec, voditeljica volonterskog ureda Međimurja, nagrada se dodjeljuje od 2011.godine koja je bila europska godina volontiranja i to u dvije kategorije; najbolji volonter/ka i najbolja organizacija volontiranja.  „U registru je preko 800 volontera koji svojom aktivnošću doprinose kvalitetnijem životu u zajednici. Volonterski ured Međimurja osim volontiranja organizira i edukacije te snažno doprinosi senzibilitetu prema potrebitima“.
U kategoriji najboljeg volontera proglašen je Valentin Šipuš volonter Međimurskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“. Dobitniku pripada novčana nagrada od 1000 kuna koju je uručio župan Matija Posavec i prijelazna nagrada „Najveće srce Međimurja“ koju pak je predala prošlogodišnja najvolonterka Klaudija Kozol. Ponosnu titulu najvećeg srca Međimurja i statuu koju je izradio Srećko Radek, dodijeljena je Valentinu Šipušu kao volonteru udruge „Sport za sve“ od njihovog osnivanja 1997.godine, pokretaču i organizatoru brojnih aktivnosti za djecu predškolske, školske, srednje i starije životne dobi te osobom koja svojim primjerom potiče mnoge druge da se uključe u volonterske aktivnosti.
U kategoriji najbolje volonterske organizacije Međimurja za ovu godinu priznanje je osvojila udruga „Zora„ iz Čakovca koju je primila predsjednica Tena Kovač te novčani iznos od 2000 kuna. Udruga Zora je nevladina i neprofitna organizacija civilnog društva predana promociji ljudskih prava, jednakih mogućnosti za sve, razvoju zajednice te poboljšanju položaja socijalno isključenih skupina. Udruga potiče pozitivne društvene promjene koje su sustavne i dugotrajne a volonteri s upravo oni koji pomažu da se to nastavi.
Posebna priznanja volonterima i organizacijama za izniman volonterski doprinos zajednici župan Matija Posavec uručio je i Hrvoju Sokaču, volonteru Knjižnice i čitaonice grada Preloga, Marti Glavak, volonterki Udruge za zaštitu mačaka „Sklonište dobrote“ Čakovec, Mateji Balent, volonterki Centra za pomoć i njegu u kući Međimurske županije i Mateji Krčmar, volonterki Društva za osobe s tjelesnim invaliditetom Međimurja.
Po završetku svečanosti župan je u pratnji ravnateljice Gimnazije Tee Dragić Runjak, zamjenice župana Sandre Herman, županijskih pročelnika Branka Sušeca i Nede Šarić te voditeljice odsjeka za društvene djelatnosti Sonje Tošić Grlač obišao Sajam dobrote čestitavši svim učenicima i zaposlenicima Gimnazije na još jednoj humanitarnoj akciji kojom su pokazali plemenito srce i usrećili potrebite ususret božićnim blagdanima.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1379" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content