Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Djeca upoznala župana s međunarodnim projektom ''Sustainable development objectives'' - Sunčeka za bolje društvo''

Datum objave: 23. prosinca 2017.

U waldorfskoj skupini ''Sunčeka'' Dječjeg vrtića ''Cipelica'' odvija se cjelogodišnji međunarodni projekt
''Sustainable development objectives'' - Sunčeka za bolje društvo''. Projekt ima za cilj uključiti djecu kao aktivne sudionike u život lokalne zajednice, kako bi se pokazalo da je svaki korak, bez obzira koliko maleni bio, korak prema boljem društvu.
U prvoj etapi projekta cilj je bio upoznati djecu s pojmom siromaštva i borbom za svijet bez njega pri čemu su se ona, u suradnji sa Crvenim križem, aktivno uključila prikupljajući hranu i novčana sredstva usput učeći o društvu i sebi samima.
U drugoj etapi cilj je djeci pokazati da dječaci i djevojčice mogu sve postići i raditi podjednako bez obzira na spol. U tome su im prilikom posjete dječjem vrtiću, prenoseći svoja radna iskustva, govorili župan Matija Posavec i zamjenica župana Sandra Herman te na taj način pokušali djeci osvijestiti pojam ravnopravnosti spolova.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1370" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content