Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Mještani Praporčana ponosni: svečano otvoren novi Društveni dom

Datum objave: 22. prosinca 2017.

Ususret božićnim blagdanima osobito svečano bilo je u Praporčanu, mjestu u općini Selnica koje broji tek 180 stanovnika. Tamošnji mještani godinama su željeli objekt u kojem će boraviti, organizirati razna druženja, kulturne programe, slaviti obljetnice ali i mlade poticati na kreativnost i kvalitetno ispunjavanje slobodnih aktivnosti, ali i koji će biti prvi objekt uopće izgrađen u njihovom mjestu.
Suradnjom općine Selnica i Međimurske županije to je i realizirano te je objekt vrijedan 473 tisuće kuna predan mještanima na korištenje.
Predsjednik mjesnog odbora Praporčan Antun Škvorc rekao je kako će ovaj dan ostati trajna uspomena za sve mještane jer su taj dom čekali godinama. „Drago mi je da će on biti na ponos ovim ali i budućim generacijama“
Načelnik općine Selnica Ervin Vičević u emotivnom je govoru istaknuo kako je podrškom i dobrom voljom mještama objekt izgrađen u nepunih godinu dana te kako je Praporčan jedino mjesto u općini koji nema službeni objekt  u kojem se mještani mogu okupljati. „Vidim koliko im ovo znači i zaista sam ponosan. Zahvaljujem Županiji što je od ukupnog iznosa od 473 tisuća godina izdvojila čak 200 tisuća kako bi u najkraćem vremenu izgradili nešto što je potrebno ne samo Praporčanu već i cijeloj općini Selnica. Sada samo mještani moraju odabrati jedan dan u godini koji ćemo obilježavati kao dan Praporčana.“
„Ulaganje u manja mjesta, ulaganje u sadržaje je ulaganje u ravnomjerni razvoj Međimurja i ulaganje u ljude. I to je osnovna filozofija našeg rada. Danas sam ovdje vidio osmijeh i ponos na licima mještana kojima ovo puno znači. I to je važnije od toga kako izgleda objekt i koliko on košta. Želim im da ga koriste što više i drago mi je ako smo učinili dobru stvar a vidim da jesmo“,  rekao je župan Matija Posavec koji je najavio za slijedeću godinu daljnje ulaganje u objekte javne infrastrukture diljem gradova i općina Međimurja.
Trenutak svečanog rezanja vrpce prepuštena je Eni Radiković i Leni Zamuda, djevojčicama koje su budućnost ovog mjesta dok su odličan glazbeni nastup imali Sunčica i Dobrica Laptoš Bogomolec i Juraj Vičević na instrumentima te mlada glazbena nada Selnice, solistica Viktorija Brezarić. Poseban glazbeni gost bio je Mirko Švenda Žiga koji je najavio koncert u Selnici 30. prosinca te u Murskom Središću na prvi dan nove godine.
Prigodni program vodila je Jagoda Vičević dok je župnik župe Sv.Marka iz Selnice velečasni Tomislav Leskovar, blagoslivljajući objekt, poželio da on ne bude samo društveni već i obiteljski dom za sve ljude dobre volje.
Poštovanje i radost prema izgradnji novog objekta pokazali su mještani kroz pripremljene domaće slastice i prigodnu tortu dok je baka Verica iz obližnjeg doma za starije i nemoćne osobe načelniku i županu posvetila nekoliko prigodnih pjesama.
Svečanosti su nazočili i gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak te zamjenica župana Sandra Herman.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1372" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content