Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održana konferencija o uspješnosti privlačenja europskih sredstava u Međimurju

Datum objave: 21. prosinca 2017.

Kraj godine idealna je prilika za promišljanje o onome što je u proteklom razdoblju učinjeno, kao i za pogled u budućnost i razmatranje opcija za ostvarenje planiranog, posebice kada je o velikim investicijama i projektima riječ kao što to je slučaj u Međimurju. Upravo iz tog razloga REDEA Regionalna razvojna agencija Međimurje, zajedno s Međimurskom županijom i Tehnološko inovacijskim centrom Međimurje TICM-om organizirala je godišnju konferenciju na temu „Kako smo iskoristili EU sredstva u Međimurju u 2017. godini i koje su prilike pred nama“. Konferencija je održana u Multimedijalnoj dvorani TIC-a, gdje su uvodnu riječ imali župan Međimurske županije Matija Posavec i direktorica REDEA-e Sandra Polanec Marinović. „Dogradnja bolnice 50 milijuna kuna, revitalizacija Starog grada Zrinski 42 milijuna kuna, izgradnja Studentskog doma 9 milijuna kuna, projekti aglomeracije 380 milijuna kuna, sve su to projekti gdje su novci stigli iz EU fondova. Mi na tome nećemo stati, pokušat ćemo završiti sve postojeće projekte te već imamo nove vizije, ideje i pri kraju projektnu dokumentaciju za nove projekte. Stoga je evidentno da ćemo nastaviti taj veliki, dosad najveći investicijski ciklus u Međimurju, i to preko naše razvojne agencije prezentirati javnosti“, istaknuo je župan Posavec. Uvode prezentacije imali su direktorica REDEA-e s temom „Pregled ključnih projekata u Međimurskoj županiji financiranih iz ESI fondova“, direktor Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje Ivan Plačko s temom „Predstavljanje projekta proširenja poduzetničke potporne infrastrukture u Centru znanja“, pomoćnik ministrice iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Dragan Jelić s temom „Očekivanja od aktualne financijske perspektive i pripreme za novo razdoblje u korištenju ESI fondova“, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) Tomislav Petric s temom „Ključni izazovi u provedbi projekata financiranih iz ESI fondova“ te predsjednik Uprave HAMAG-BICRO Vjeran Vrbanec s temom „ESIF financijski instrumenti u narednom razdoblju“. U Županiji kod Vas ima ili je u provedbi nekih 700 milijuna kuna projekata, od čega 500 milijuna bespovratnih sredstava, tu možete biti ponosni na vašu županiju. Prijavili ste se na sve što ste se mogli prijaviti, rekao je pomoćnik Jelić. Cilj ovog događanja bio je predstaviti mogućnosti financiranja projekata javnog sektora i poduzetnika iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskoj perspektivi 2014.-2020. s osvrtom na projekte u provedbi. „Ova godina je stvarno bila dobra što se tiče tih projekata financiranih iz EU fondova, na naplatu su došle, godine i godine priprema, jako puno projekata nam je prošlo i to ono što javnost najviše zanima, ima velikih infrastrukturnih projekata“, rekla je direktorica. Također nastoji se skrenuti pažnju na potrebu pravovremene pripreme i razrade projekata za financiranje u sljedećem financijskom razdoblju.
Konferencija je namijenjena postojećim i potencijalnim korisnicima Europskih strukturnih i investicijskih fondova i to prvenstveno predstavnicima javnopravnih tijela i poduzetnicima. Naime, u okviru konferencije predviđene su dvije zasebne radionice na teme, „Financiranje potreba lokalne zajednice kroz ESI fondove“ i „Podrška poduzetništvu kroz ESI fondove“.
U temi „Financiranje potreba lokalne zajednice kroz ESI fondove“ sudjelovali su voditeljica odjela za razvoj ljudskih potencijala Petra Pavičić, REDEA, direktor MENEA-e Alen Višnjić te panelisti ravnatelj SAFU-a, pomoćnik ministrice, voditeljica Službe za projekte iz područja socijalne uključenosti i obrazovanja i cjeloživotnog učenja, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava Gordana Dragičević, direktorica REDEA-e, pročelnik Upravnog odjela za društvene, protokolarne i europske poslove Grada Čakovca David Vugrinec te ravnateljica Muzeja Međimurja Čakovec Maša Hrustek Sobočan, dok je moderator teme bila Ana Kralj. U drugoj temi dana „Podrška poduzetništvu kroz ESI fondove“ sudjelovali su pročelnik Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti Međimurske županije Darko Radanović, viša stručna suradnica u odjelu za razvoj gospodarstva Maša Tomašić te panelisti direktor TICM-a, direktor SENKO d.o.o. Saša Senčar, voditelj službe za praćenje provedbe projekata u Sektoru za bespovratne potpore – Poduzetništvo iz HAMAG BICRO-a Gordan Tezić te voditeljica Odjela za provedbu II u Službi za praćenje provedbe projekata, Sektor za bespovratne potpore – Istraživanje, razvoj i inovacije iz HAMAG BICRO-a Dragana Štaba, dok je moderator teme bio Jako Horvat.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1368" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content