Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U okviru projekta INNO-WISEs održana je fokus grupa o društvenom poduzetništvu

Datum objave: 18. prosinca 2017.

U Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava održana je fokus grupa o društvenom poduzetništvu, u okviru projekta INNO-WISEs. Projekt je financiran iz europskih strukturnih fondova, odnosno Europskog fonda za regionalni razvoj program Central Europe 2014-2020 Interregional Program, a 12 organizacija unutar projekta dolaze iz Italije, Slovenije, Hrvatske i Poljske.
Razgovor je vodio dr. sc. Dražen Šimleša s Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, a na sastanku su sudjelovali državna tajnica Katarina Ivanković Knežević, pomoćnik ministra Luka Rajčić, predstavnici Međimurske županije, Grada Zagreba, Pravnog fakulteta te poduzetnici i društveni poduzetnici s dobrim praksama.
Tijekom sastanka istaknuto je kako zadruge označene kao društveno poduzetne moraju biti samoodržive, društveno korisne i imati održivu ekologiju. Cilj projekta je otkriti pravi edukativni model za široku upotrebu kako bi se zaposleni u društvenim poduzećima obrazovali u menadžerskim, marketinškim i drugim mekim vještinama te sve ostalo potrebno da takvo poduzeće bude gospodarski samostalno.
Socijalna poduzeća uglavnom dolaze iz civilnoga sektora i do sada su imala drugačije potrebe. Što se promocije tiče, pozitivan je primjer Silent caffe, kafić u kojem poslužuju gluhi konobari, a čiji je osnivač Savez gluhih i nagluhih Grada Zagreba. U novom paketu mjera aktivne politike zapošljavanja za samozapošljavanje će biti predviđena veća financijska sredstva te mogućnost udruživanja više pojedinaca u zadruge i samozapošljavanje u društvenom poduzetništvu.
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content