Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurska županija djeci iz udomiteljskih obitelji i ove godine omogućila vožnju vlakom s Djedom Mrazom

Datum objave: 17. prosinca 2017.

Već više od 13 godina u Međimurju se provodi hvalevrijedan projekt, čiju je vrijednost, veselje i posebne čari iskusilo više od 36 tisuća putnika. Naime Međimurska županija tradicionalno povodom nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana daruje i uveseljava djecu koja su smještena kod udomiteljskih obitelji, te je tako i ove godine u suradnji s Hrvatskim željeznicama i Centrom za socijalnu skrb Čakovec organizirala posebni božićni vlak, Tin Ekspress.
Vesela vožnja u do posljednjeg mjesta ispunjenom božićnom vlaku trajala je tek nešto manje od sat vremena, kada je stotinjak mališana, u pratnji svojih roditelja imalo priliku družiti se s Djedom Mrazom, pjevati božićne pjesme i plesati, a za njih su pripremljeni i baloni, slatki božićni paketići i sokići.
Neka su djeca na ovaj način dobila priliku po prvi puta se voziti po tračnicama pa je i to dalo dozu zanimljivosti ovom pravom malom izletu koji ih je vodio od glavnog željezničkog kolodvora u Čakovcu do Donjeg Kraljevca i natrag.
Ni mališani ni roditelji nisu ostali ravnodušni na odlično provedeno zabavno subotnje poslijepodne, a svi su se složili kako je Međimurska županija još jednom i na ovaj način pokazala senzibilitet prema najmlađima i stvorila pravi predblagdanski ugođaj.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1358" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content