Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurje je Hrvatska u malom, mladi iz cijele zemlje na trodnevnoj Koordinaciji u Sv. Martinu na Muri

Datum objave: 17. prosinca 2017.

Nakon Marije Bistrice i domaćinstva Krapinko-zagorske županije krajem rujna i početkom listopada, Međimurska županija novi je domaćin, ovog puta 5. po redu Koordinacije županijskih savjeta mladih RH, pod predsjedanjem Međimurske županije i njenog Savjeta mladih. Kako je pritom naglašeno, Koordinacija županijskih savjeta mladih osmišljena je kao platforma za razmjenu prakse i kontinuirano informiranje županijskih savjeta mladih, zajedničku analizu prisutnih problema mladih te zagovaranje interesa mladih prema institucijama i tijelima vlasti. Okuplja sve županijske savjete mladih i Savjet mladih Grada Zagreba, dok administrativnu podršku radu Koordinacije pruža Hrvatska zajednica županija.
Sve prisutne pozdravili su domaćini, predsjednik međimurskog Savjeta mladih Ivan Šimunković koji je naglasio kako je ponosan što je Međimurje dobilo ovo domaćinstvo, ali i kako je upravo zahvaljujući podršci regionalne samouprave lakše provoditi ideje koje imaju mladi, te zahvalio Međimurskoj županiji na tome što im to omogućuje. Uz to je predstavio ostale članove Savjeta koji su uz njega preuzeli ulogu organizatora i domaćina, Ana Mariju Babić, Ivana Barleka, Simonu Murković i Anamariju Grkavac.
U Međimurju se podupiru ideje, projekti i programi u cilju okupljanja mladih
U ime Udruge gradova RH obratio se Mario Žuliček i naglasio da se udruga rado uključuje u sve aktivnosti afirmiranja i uključivanja mladih u procese kreiranja politika, predsjednik Odbora za mladež Skupštine Međimurske županije Ivica Baksa dodao je da je uvijek poseban ponos na jednom mjestu vidjeli toliko mladih ljudi koji rade na boljitku mladih diljem zemlje, dok zamjenik načelnika Općine Sveti Martin na Muri Martin Srša svima poželio dobrodošlicu u kraj koji ima itekako puno za ponuditi, te ih pozvao da se ponovo vrate. U Međimurje su u ovo predblagdansko vrijeme stigli predstavnici 11 hrvatskih županija i njihovih savjeta, uz domaćine ujedno mladi iz Dubrovačko-neretvanske, Istarske, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske, Primorsko-goranske, Sisačko-moslavačke, Šibensko-kninske, Varaždinske i Virovitičko-podravske županije uz Grad Zagreb koje je pozdravio i župan Međimurske županije Matija Posavec, ponosno naglasivši kako je zahvaljujući njima Međimurje tri dana Hrvatska u malom, te im na tome zahvalio. Ujedno je dodao kako je veliko priznanje za Županiju što ima priliku ugostiti hrvatsku budućnost, ali i što im tom prilikom može iskazati povjerenje i podršku u njihovu sudjelovanju u odlučivanju i donošenju odluka. „U Međimurju to radimo i podupiranjem njihovih ideja, projekata i niza programa u cilju okupljanja mladih. Svjesni smo da mladi mogu dati puno toga i očekujem daljnju uspješnu suradnju, jer smo kao izvršna vlast otvoreni za implementaciju svih njihovih ideja u Proračun i sve društvene segmente koje obuhvaćamo“, rekao je župan u obraćanju.  
Ideja o neformalnom tijelu Koordinacije pokrenuta je na konferenciji u Lepoglavi 2014. godine, kada su predstavnici savjeta prepoznali kako je različitost principa i ciljeva rada savjeta u prevelikom međusobnom raskoraku, ali i u odnosu na zakonsku definiciju. Stoga je u Zagrebu u listopadu iste godine održana konstituirajuća sjednica koja u ove tri godine povezuje kapacitete savjeta, harmonizira njihov način rada i povećava uključenost mladih u kreiranje i implementaciju regionalnih politika. U Međimurju su u tri dana obradili teme dnevnog reda vezane uz vizualni identitet Koordinacije, te njegovo provođenje na internetskim stranicama i u medijima, regionalnog lokalnog programa za mlade, a uz to se između ostalog i revidirala baza kontakata gradskih i općinskih savjeta mladih.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1357" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content