Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Na čakovečkom Jugu zapaljena treća adventska svijeća

Datum objave: 16. prosinca 2017.

Postupno paljenje svijeća na vijencima u vrijeme Adventa,  znak je približavanja blagdana Božića. Stoga je i na čakovečkom Jugu, u predvečerje treće nedjelje došašća ispred crkve sv. Antuna Padovanskog zapaljena treća svijeća na adventskom vijencu.
Uz služenje svete mise koju je predvodio tamošnji župnik fra Tomislav Božiček, ali i koncert kojeg su upriličili učenici Srednje škole Čakovec, tako je svjetlost dana i trećoj svijeći - simbolu radosti, a prema jednoj tradiciji ujedno nazvanoj i pastirskoj svijeći. Čast da upali treću svijeću pripala je županu Međimurske županije Matiji Posavcu, u prisustvu mnogobrojnih vjernika koji s radošću iščekuju svaku nedjelju došašća, ali i najveći kršćanski blagdan Božić od kojeg nas dijeli još samo devet dana.
Zahvalu na svim dragim ljudima, obiteljima i prijateljima uputio je fra Božiček te poželio svima da na dostojan način obilježe ovo vrijeme i da ga ispune bezuvjetnom ljubavi prema Bogu. Ujedno je naglasio ponos što se već četvrtu godinu svi u župi okupljaju na božićnom koncertu čakovečkih srednjoškolaca i riječima zahvale podsjetio na sve vrijednosti koje vežemo uz blagdan Božića.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1356" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content