Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U školi u Šenkovcu održano središnje obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti

Datum objave: 15. prosinca 2017.

Tijekom cijele godine u svim međimurskim školama provode se programi i aktivnosti vezani uz obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti, na kojem je poseban naglasak u periodu od 15. studenog do 15. prosinca. Slijedom toga u organizaciji Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga Međimurske županije, Međimurske županije, Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, Školskih preventivnih programa i ovogodišnjeg domaćina, Osnovne škole „Petar Zrinski“ Šenkovec, održana je završna aktivnost obilježavanja uz prisustvo mnogobrojnih učenica i učenika, njihovih mentora, te zamjenice župana Međimurske županije Sandre Herman, Diane Uvodić Đurić iz Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, županijske koordinatorice školskih preventivnih programa Andreje Zadravec Baranašić, načelnika Općine Šenkovec Saše Horvata te domaćina ravnatelja OŠ Šenkovec Vladimira Novaka.
Međimurska županije primjer dobre prakse u Hrvatskoj!
Nakon programa kojeg obilježavamo zajedno s našim učenicima osnovnih i srednjih škola, odlazim u Zagreb u Vladin ured za suzbijanje zlouporabe opojnih droga kako bismo potpisali protokol o suradnji između Županijskih povjerenstva i Vladinog ureda, a kako smo jedini istaknuti kao primjer dobre prakse u Hrvatskoj, ujedno smo i jedina Županija u Hrvatskoj u kojoj se provodi pilot projekt upravo na modelu ranog upozoravanja borbe protiv ovisnosti o novim drogama“, istaknula je Herman. Ono što samu Međimursku županiju čini posebnom i inovativnom u ovom segmentu, svakako je povezanost institucija na području Međimurja što je potvrda ove dugotrajne i pohvalne akcije. U samu akciju uključuju se sve mlađe dobne skupine djece, provode se treninzi životnih vještina te upravo ta zajednička sinergija daje ovakve hvalevrijedne rezultate.
Danas ćemo pokazati radnu verziju filma kojeg su izradili učenici i profesori Graditeljske škole Čakovec, a koja je sastavni jednog našeg programa. Ujedno vam zahvaljujem na divnim radovima koje ste pripremili s pozitivnim porukama za 2018. godinu“, spomenula je Uvodić Đurić. „Ponosan sam na sve učenike i učenice OŠ Šenkovec, ali i one diljem Međimurja koji su se uključili u samu akciju“, rekao je Horvat. „Posebno mi je drago što smo upravo mi domaćini ovog hvalevrijednog obilježavanja te možemo dati svoj doprinos“, dodao je ravnatelj škole.
U školskoj dvorani postavljena je izložba kalendara za 2018. puna pozitivnih poruka i savjeta koje su napravili međimurski učenici, a ujedno se održala i kazališna predstava „#generacija“ o utjecaju  tehnologije na odrastanje te kvalitetu i način života.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1353" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content