Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Zamjenik župana Josip Grivec izabran za novog predsjednika Gospodarsko-socijalnog vijeća

Datum objave: 13. prosinca 2017.

Prijedlog II. Izmjena i dopuna Proračuna Međimurske županije za 2017. godinu te Prijedlog Proračuna Međimurske županije za 2018. s projekcijama Proračuna za 2019. i 2020. godinu, bile su glavne točke dnevnog reda 90. sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća u Međimurskoj županiji, na kojoj je ujedno izabrano i novo vodstvo. Kako se predsjednik birao iz redova Međimurske županije, novi predsjednik je zamjenik župana Josip Grivec, ispred sindikalnih udruga, novi dopredsjednik je dosadašnji predsjednik Mladen Zemljić, a drugi potpredsjednik ispred Hrvatske udruge poslodavaca ostaje Ivan Senčar.
Svi prijedlozi jednoglasno su prihvaćeni, kao i usvojene odluke. Novi predsjednik pritom je iskoristio priliku kako bi najavio tematsku sjednicu Župnijske skupštine tijekom veljače, a na temu odlaska radnika u inozemstvo i nedostatka radne snage, gdje će donijeti zaključke i poslati ih prema Vladi, uz sugestije GSV-a. Pritom je naglasio da se najveći napori rade upravo na povećanju prosjeka plaće i zadržavanju radnika u Međimurju. „Iako lokalna samouprava nema ingerencije za povećanje minimalne plaće ili pak povećanja prosjeka, ono što radimo je apeliramo na smanjivanje troškova u poslovanju, oslobađanje od doprinosa i naknada, ali i služimo kao servis građanima u mnogim aspektima“, dodao je.
U  raspravi su  sudjelovali predstavnici sva tri socijalna partnera koji su istaknuli da je Proračun Međimurske županije ambiciozan, ali realan te ga jednoglasno prihvatili i podržali. Nastavlja se trend značajnih potpora u  gospodarstvu i obrazovanju kao  glavnim  prioritetima razvoja  Međimurske županije u cjelini, što je jasno iz konsolidiranog Proračuna koji zajedno sa svim institucijama iznosi 543 milijuna kuna,  a koji je predstavio župan Međimurske županije Matija Posavec. O prijedlogu II. Izmjena i dopuna Proračuna Međimurske županije za 2017. te prijedlogu Proračuna Međimurske županije za 2018. s projekcijama Proračuna za 2019. i 2020. godinu, biti će riječi i na sutrašnjoj 3. sjednici Skupštine Međimurske županije.
Na kraju Vijeća, predstojnica Područnog ureda Čakovec Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Marina Kodba iznijela je najnovije podatke o stanju na tržištu rada. Pozitivan trend kada su u pitanju zaposlenost i nezaposlenost se nastavlja, pa je tako krajem studenog evidentirano nikad manje nezaposlenih Međimurki i Međimuraca, 2991 evidentirana nezaposlena osoba, dok na današnji dan i nešto niža za 50-tak osoba, dok je stopa registrirane nezaposlenosti 6,8%.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1351" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content