Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Otvorena Božićna izložba ručnih radova korisnika Doma za starije i nemoćne osobe u Čakovcu

Datum objave: 12. prosinca 2017.

Punih 38 godina, od njegovih samih početaka, u Domu za starije i nemoćne osobe u Čakovcu održava se Božićna izložba ručnih radova koju tijekom godine pripremaju sami štićenici Doma. Uz srdačan doček ravnateljice Štefice Martinez, osoblja, te korisnika Doma, i ove su godine župan Međimurske županije Matija Posavec sa svojom zamjenicom Sandrom Herman te pročelnikom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Brankom Sušecom prisustvovali otvorenju sada već tradicionalne izložbe. Velik broj unikatnih radova, raznolikih okvira, slika, šarenih kutijica samo su dio bogatog asortimana proizvoda koji su predstavljeni u tamošnjoj biblioteci.
I ove godine želimo pokazati koliko su korisnici bili vrijedni i marljivi te smo izuzetno ponosni na našu veliku obitelj, sve korisnike“, istakla je Martinez. Korisnici su s izrazito mnogo ljubavi, kreativnosti i ponosa predstavili svoje radove svojim gostima. „Ovo je samo jedna od prigoda na kojima se družimo, ali sretan sam što Vas vidim u ovolikom broju. U vrijeme darivanja, sretan sam što mogu biti s Vama da Vam poželim još mnogo zdravlja, osmijeha i druženja, a ujedno i da naglasim kako se trudimo osigurati Vam i bolje uvjete za svakodnevni život. Veselim se i slijedećem susretu koji će zasigurno biti već početkom godine u kojima ćemo započeti s novim projektima“, rekao je Posavec.
Briga o starijima u suvremenom društvu nije samo obveza obitelji, već i šire zajednice čija je zadaća osigurati osobama treće životne dobi sve mogućnosti za zdravo aktivno starenje i participaciju u društvu, što Županija prepoznaje i stoga je osluškujući potrebe i probleme starijih osoba, potpora njihovim aktivnostima na čemu su zahvalni i štićenici Doma.
Puno se zahvaljujemo što nam često dolazite i priređujete ovakve manifestacije koje nas vraćaju u vremena kada smo i mi mogli biti aktivni te Vam iz srca zahvaljujemo, dođite nam opet“, zaključio je korisnik Franjo Preininger te se i sam osvrnuo na pozitivnu i plemenitu suradnju župana i Doma za starije i nemoćne osobe u Čakovcu.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1348" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content