Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dan Obrtničke komore proslavljen dodjelom nagrada najboljim međimurskim obrtnicima

Datum objave: 8. prosinca 2017.

Ove godine Hrvatska obrtnička komora – Obrtnička komora Međimurske županije slavi svoju 23. obljetnicu. Naime 9. prosinac 1994. godine posebno je značajan za međimursku komoru kada je održana osnivačka skupština i međimurski su obrtnici ponovo dobili svoju komoru, koja je ukinuta 60-tih godina prošlog stoljeća. U 23 godine rada na promicanju, zaštiti i branjenju interesa međimurskih obrtnika, mnoge aktivnosti i projekte ne bi mogli ostvariti bez lokalne zajednice, pa su stoga i ovog puta na svečanosti u zgradi Scheier povodom svog dana okupili niz partnera i prijatelja. Svečanost su svojim dolaskom uveličali zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, potpredsjednici Hrvatske obrtničke komore Mirza Šabić i Davor Pleško, gradonačelnik Mursko Središća Dražen Srpak, zamjenik čakovečkog gradonačelnika Mario Medved, predsjednik HGK – Županijske komore Čakovec Mladen Križaić te mnogi drugi gosti i uzvanici, obrtnici i poduzetnici Međimurja.
Zamjenik župana pritom je čestitamo obrtnicima njihov dan i naglasio kako je ponosan na svakog onog tko ustraje u svom radu, vjeruje u ono što radi i ima dovoljno sposobnosti i snage da sam stvori novu dodanu vrijednost za naše društvo. „U Međimurskoj županiji znamo prepoznati kvalitetne projekte, vrijedne aktivnosti i uspješno poslovanje, a kako obrtništvo ima svoju dugu tradiciju u našem kraju, zajedno s našim stručnim službama i agencijama uvijek na raspolaganju. Ujedno smo u proračunu osigurali bespovratna sredstva kojima ćemo nadam se i u 2018., po uzoru na prijašnje godine ,pomoći Vam u troškovima prijave projektnih prijedloga i olakšati put unapređenja poslovanja, sufinanciranja troškova i dobivanja novih sredstava koja će Vam olakšati rad“, zaključio je.
Međimurskim obrtnicima danas je iznimno važna tema o kojoj se raspravlja a to je reforma strukovnih škola, jer smo svjesni kako tržište traži kvalitetnu i obrazovanu radnu snagu, stoga upisi u obrtnička zanimanja ne smiju biti posljednja opcija. Obrtnici su pokretači ukupnog gospodarstva, pa ćemo danas dodijeliti i simbolična priznanja kao zahvalu za trud, rad i upornost“, rekao je u uvodu predsjednik HOK-a Međimurja.
Međimurski najobrtnik stolar iz Preloga - Friedrich Zimprich
Na 15. po redu proslavi Dana međimurske obrtničke komore, najvišu nagradu Obrtničke komore Međimurja, nagradu za životno djelo statuu „Obrtnik Međimurja“ primio je Friedrich Zimprich, stolar iz Preloga koji se ujedno zahvalio u ime svih dobitnika, dok je plaketa „Majstor godine“ tapetaru – dekorateru iz Čakovca Borisu Odrčiću. Ujedno je dodijeljeno 21 priznanje za dugogodišnji marljiv i ustrajan rad u obrtu i razvoj obrtništva i jedno posebno priznanje Rudolfu Zimprichu, stolaru iz Preloga, a uz to i diploma za izniman doprinos u promidžbi, poticanju i unapređenju obrtništva i obrtničkog komornog sustava Josipu Gajskom, stručnom učitelju iz Ivanovca i Dragici Domjanić, knjigovotkinji iz Čakovca.
Posebno priznanje Hrvatske obrtničke komore u vidu zahvalnice pripalo je Boženi Taradi, vlasnici ugostiteljskog obrta iz Belice, dok u vidu povelje Dragici Domjanić, Branku Žgancu, autoprijevozniku iz Mursko Središća te Anđelku Crnčecu, tajniku Obrtničke komore Međimurske županije iz Šenkovca.
Spomenimo kako su program svojim nastupima uveličali članovi benda Scifidelity Orchestra.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1345" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content