Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Mališani vrtića Cipelica i 1. Osnovne škole Čakovec u posjetu Međimurskoj županiji

Datum objave: 7. prosinca 2017.

U najljepšem mjesecu u  godini u predblagdansko vrijeme, mališani iz Dječjeg vrtića Cipelica, skupina Točkice te učenice i učenici trećih razreda 1. Osnovne škole Čakovec  posjetili su Međimursku županiju.  U pratnji svojih odgajateljica Vesne Novak i Paule Zuzel i učiteljica Željke Perko i Jasminke Štefić djevojčice i dječaci odvojili su dan kako bi posjetili i ponešto naučili o glavnoj upravnoj i političkoj instituciji Međimurja. Na mnoga pitanja koja su pripremili, vrlo je rado odgovorio njihov domaćin, župan Međimurske županije Matija Posavec, uz voditeljicu Odsjeka za obrazovanje, kulturu i sport Blaženku Novak.
Što sve župan radi? Da li je lijepo biti župan? Što se događa u ovoj prostoriji? Možemo li glasati? Zar sveti Nikola dolazi i ovamo?“,  radoznalo su ispitivali mališani sada u ulozi vijećnika. Znatiželjni i iskreni, svojim su pitanjima i razmišljanjima pokušali razjasniti osnove funkcioniranja jedne ovakve institucije te na koji način ona radi kako bi svim generacijama Međimurje bilo mjesto ugodno za život. Naučili su tako da svaki upravni odjel brine o određenom području, no najviše su se ipak zadržali na onom njima najvažnijem, koji se tiče predškolskog i školskog odgoja.
Saznali su kako Međimurska županija svim učenicima u osnovnim školama osigurava udžbenike, oprema i gradi škole i sportske dvorane, brine o prijevozu mališana, te se na mnogo načina aktivno uključuje kako bi upravo njima i njihovim roditeljima obrazovanje i vrtićki dani bili ljepši, lakši i ugodniji. Tijekom razgovora, djeca  su svoje domaćine razveselila prigodnim pjesmama, recitacijom, opisali svoju svakodnevicu u vrtiću i školi, što sve rade i znaju, čemu se najviše vesele.
Ugodno druženje, uz slatke paketiće svetog Nikole, poučan dan u Velikoj vijećnici zaključen je nezaboravnom fotografijom za uspomenu.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1343" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content