Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održana 14. bilateralna konferencija načelnika i gradonačelnika u Murskom Središću

Datum objave: 6. prosinca 2017.

U novootvorenom Centru za kulturu „Rudar“ u Murskom Središću održana je 14. bilateralna konferencija načelnika i gradonačelnika. Uz domaćina gradonačelnika Grada Mursko Središće Dražena Srpaka, konferenciji su nazočili zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, načelnici međimurskih općina, ispred Regionalne i razvojne agencije REDEA voditelj Odjela za razvoj gospodarstva  Jako Horvat te gosti iz susjedne Slovenije i Austrije.
Rijeka Mura okosnica je sviju nas!
Otvorivši konferenciju gradonačelnik je predstavio grad, njegovu kulturološku, povijesnu i izuzetnu poduzetničku te gospodarsku scenu koja Mursko Središće predstavlja kao jedno od ključnih ekonomskih područja Međimurja. „Mi smo mjesto na Muri koje povezuje sve nas danas ovdje. Kao najsjeverniji grad Lijepe naše, ulažemo u turizam, ali i u zapošljavanje naših sugrađana te iz toga kontinuirano bilježimo pad nezaposlenosti na što smo izuzetno ponosni“, rekao je te prezentirao sve važne segmente u promotivnom videu Murskog Središća.
Uz sedam točaka dnevnog reda, dan je primjer međusobnog povezivanja i razmjene iskustva jedinica lokalnih samouprava, koje doprinose razvitku, unapređenju, lakšem provođenju investicija, projekata na regionalnoj, lokalnoj i nacionalnoj razini. „Izuzetno sam sretan što se ovaj susret događa upravo ovdje. Međimurje je mala županija, ali po kapacitetima, onome što ima za ponuditi i razvoju izuzetno velika. Kao što je rečeno, rijeka Mura nas spaja, a upravo je naša misija da zajedničkim projektima pridonesemo zadovoljstvu i boljoj budućnosti svih naših žitelja“, istaknuo je zamjenik Grivec koji je ujedno i pohvalio organizatore 14. bilateralne konferencije.
Kako je i jedan od primarnih ciljeva konferencije umrežavanje te spajanje regionalnih i razvojnih agencija, predstavnik REDEA-e nazočnima je prezentirao dosadašnje, ali i buduće projekte koje provode, a koji bi mogli biti od izuzetnog značaja za povezivanje i suradnju između Međimurske županije, grada Mursko Središće te susjednih Austrije i Slovenije. 
[ngg_images source="galleries" container_ids="1340" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content