Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Već jučer angažirane krim policija i inspekcijske službe u Orehovici

Datum objave: 2. prosinca 2017.

Nakon što je jučer eskalirala situacija i u lokalnim i nacionalnim medijima objavljeno kako se u polja u Orehovici iskrcava mulj koji se vozi iz Zagreba, iz Međimurske županije uslijedila je hitna reakcija nakon koje su sve inspekcijske i državne službe još jučer poslane da istraže situaciju na terenu.
Tako se jasno dalo do znanja da se očekuje žurna intervencija Inspekcije zaštite okoliša, krim policije, sigurnosnih agencija, državnog odvjetništva, Zavoda za javno zdravstvo, Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima, komunalnih redara Općine i ostalih nadležnih.
Međimurski župan Matija Posavec rekao je kako očekuje hitni izvještaj Inspekcije zaštite okoliša, kako bi se utvrdilo o čemu se točno radi te javnost bila pravovremeno i činjenično informirana.
Iz Županije su pozvali sve službe da izađu na teren, utvrde stanje i nakon istoga obavijeste javnost. Kako doznajemo, već su tijekom jučerašnjeg dana obavljane provjere stanja međimurskih polja i ove problematične situacije, pa bi se stoga uskoro trebalo utvrditi pravo stanje, nakon čega će biti odrađeni i daljnji postupci ukoliko će biti potrebni. Svaka akcija i izlazak službi na teren objasnit će situaciju i utvrditi je li ili nije mulj štetan po međimursko tlo, u kraju koji prednjači u zemlji u zaštiti okoliša i prirode.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content