Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja međimurski projekt predstavljen kao jedan od najboljih u zemlji

Datum objave: 30. studenoga 2017.

Međimurska županija već niz godina potiče različite aktivnosti s darovitim učenicima kao što su Ljetne tvornice znanosti, Smotra istraživačkih radova učenika ili pak Centri izvrsnosti, a nova stepenica na tom putu je i ulaganje u darovite učenike, ali i učitelje koji će s njima raditi. Međimurcima je tako prošao još jedan europski  projekt u obrazovanju - „1, 2, 3…PALIM LAMPICU!” vrijedan 800 tisuća kuna, kao samo dio od 10% prihvaćenih projekata po ovom natječaju iz cijele zemlje.
Tim povodom danas je u Ministarstvu znanosti i obrazovanja RH župan Međimurske županije Matija Posavec zajedno s pročelnikom UO za društvene djelatnosti Brankom Sušecom prisustvovao svečanom potpisivanju ugovora za projekt temeljem Poziva „Poticanje rada s darovitom djecom i učenicima na predtercijarnoj razini“. Isti su svojim pozdravnim govorima i čestitkama otvorili državna tajnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Branka Ramljak, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Mile Živčić te pomoćnik ministra rada i mirovinskog sustava Luka Rajčić.
U centru pozornosti daroviti učenik, ali i nastavnik koji s njim radi
Svako ulaganje u obrazovanje, stvaranje uvjeta i potpora našim mladima i njihovim mentorima, recept su za zadržavanje mladih koji smo mi odavno prepoznali. Uz niz projekata u škologradnji, jedinstvenih nadstandarda u obrazovanju projektima koje smo pokrenuli kao prvi u Hrvatskoj, razvoju centra kompetencije u prostoru bivše vojarne, dogradnjom TIC-a, izgradnjom Studentskog centra, ali i radom na sinergiji gospodarstva i obrazovanja, želimo jačati kompetencije naših mladih, dati im šansu i svaki dobiveni novac iz EU usmjeriti upravo prema njima i njihovom cilju“, objasnio je pritom međimurski župan i dodao kako će se na ovaj  način riješiti nedostatak sustavne institucionalne potpore za 80 potencijalno darovitih učenika te 118 nastavnika/mentora i stručnih suradnika iz osnovnih i srednjih škola.
Radi se o dvogodišnjem projektu koji nudi individualizirane i obogaćene programe koji se nadovezuju na sadržaje redovitog obrazovanja, a provodit će se u 3 srednje škole, Tehničkoj školi, Gimnaziji Josipa Slavenskog i Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec, uz podjelu po područjima - prirodno i tehničko te društveni mehanizmi. Najvažniji je dugoročni učinak ovog projekta koji će dati potporu nositeljima inovacija, gospodarstva i tehnološkog razvoja, našim mladima, a učitelji će biti ti koji će nakon dvije godine svoje znanje stečeno ovim projektom prenositi s generacije na generaciju. Na svečanosti u ministarstvu župan je iskoristio priliku da čestita i cijelom projektnom timu ljudi koji je, uz županijske stručne službe i Regionalnu razvojnu agenciju Međimurje REDEA–u, ujedno i školama, ravnateljima, profesorima i mentorima, ali i dodao kako glavni uspjeh leži na učenicima koji to svojim rezultatima i uspjesima vraćaju višestruko.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1328" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content