Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održana 4. sjednica  Partnerskog vijeća Međimurske županije

Datum objave: 30. studenoga 2017.

U utorak 28. studenog  2017. u Velikoj vijećnici Međimurske županije održana je četvrta sjednica  Partnerskog vijeća Međimurske županije na kojoj je sudjelovalo 25 članova.
Prva tema bila je rasprava o donošenju zaključka o upućivanju prijedloga Skupštini Međimurske županije za usvajanje Nacrta Razvojne strategije Međimurske županije do 2020. (ŽRS). Zamjenica direktorice Regionalne razvojne agencije Međimurje REDEA Ana Kralj u ime izrađivača Strategije predstavila je promjene napravljene u dokumentu sukladno pristiglim prihvaćenim komentarima i dodatnim konzultacijama s relevantnim nositeljima mjera. Također, paralelno sa ŽRS dovršena je i Strateška studija utjecaja na okoliš Razvojne strategije Međimurske županije do 2020. Nacrt Razvojne strategije Međimurske županije do 2020. sa svim popratnim dodacima dostupan je ovdje. Prijedlog za upućivanje prijedloga Skupštini Međimurske županije za usvajanje Nacrta ŽRS jednoglasno je prihvaćen od strane svih članova Partnerskog vijeća.
Druga tema bila je predstavljanje Liste prvenstva napravljene za Poziv za iskaz interesa za Program pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova kojeg su zajednički objavili Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU i REDEA. Ana Kralj, u ime REDEA-e kao regionalnog koordinatora zaduženog za provedbu Poziva, predstavila je uvjete Poziva i kriterije vrednovanja temeljem kojih je napravljena Lista prvenstva (tj. lista projekata koji su nakon provedene administrativne provjere i vrednovanja kvalitete prošli bodovni prag od 50 bodova te se predlažu za financiranje Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU). Ukupno je zaprimljeno 38 prijava, od toga jedna nije prošla administrativnu provjeru.
REDEA će Listu prvenstva, zajedno sa svom popratnom dokumentacijom, dostaviti Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU. Ministarstvo će REDEA-u izvijestiti o Odluci o odabiru projekata, a REDEA će o odabiru izvijestiti odabrane Korisnike. Na temelju Odluke o odabiru projekata, Ministarstvo će s Korisnikom sklopiti Ugovor o sufinanciranju.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content