Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Župan u Goričanu s vijećnicima u obilasku nove dvorane, osigurano novih pola milijuna kuna za kotlovnicu

Datum objave: 29. studenoga 2017.

U Goričanu se po jednom specifičnom modelu izgradnje u skorom roku očekuje završetak realizacije projekta školske dvorane. Završnu fazu projekta koja je teška oko 6,2 milijuna kuna, na poziv ravnatelja Osnovne škole Goričan Zlatko Varošanec, obišao je župan Međimurske županije Matija Posavec, u društvu tamošnjih općinskih vijećnika Emanuela Varošanca, Marte Markač, Petra Bakse i Marka Farkaša. Zajedno su obišli radove u novoj dvorani te župana obavijestili o onome što još nedostaje kako bi nešto više od 200 učenika, ali i velik broj korisnika iz udruga, klubova i  skupina građana krenulo u njeno korištenje.
Kako je u ovom trenutku neophodno za daljnji nastavak osigurati dodatna sredstva za izgradnju kotlovnice i to još ove godine, međimurski župan obećao je kako će Županija osigurati pola milijuna kuna kako se projekt ne bi dodatno produžio. Uz to su do završetka potrebni još radovi na krovištu, rasvjeti i parketu, te dakako opremanje dvorane u vrijednosti od oko pola milijuna kuna koje slijedi nakon obavljenih svih radnji, a kako je najavio ravnatelj, u suradnji s Međimurskom županijom i njenim službama sprema se prijava na natječaj za energetsku obnovu cjelokupne zgrade, čime bi se kvaliteta održavanja nastave podignula na jednu višu razinu.
Vijećnici su se složili da se dvorana mora završiti u 2018., za što će se boriti, posebno zbog činjenica kako se radi o najvažnijem projektu u općini, da će novu dvoranu koristiti svi mještani, ali i da se pruži standard 21. stoljeća kakav žele svoj djeci koja gravitiraju školi, a koji su dosad nastavu tjelesnog odgoja održavali u jednoj od učionica ili vani na igralištu.
Spomenimo kako će osim primarne koristi same sportske dvorane, OŠ Goričan na ovaj način dobiti priliku za provođenje jednosmjenske nastave s nekim manjim preinakama.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1323" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content