Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Zamjenik župana s učenicima o "Ruži međimurskoj"

Datum objave: 29. studenoga 2017.

Učenici 3. Osnovne škole iz Čakovca posjetili su Međimursku županiju, te pritom zamjenika župana Josipa Grivca, jednog od podupiratelja njihovog projekta od samog početka, upoznali s njihovom idejom za sljedeću manifestaciju „Ruža međimurska“ koja će se tradicionalno održati 2018. godine. 
To je program koji okuplja mlade umjetnike osnovnih škola Međimurske županije u području likovnog i literalnog stvaralaštva s ciljem afirmiranja mladih stvaraoca te očuvanja kulturne i povijesne baštine ovog kraja.
Projekt „Ruža međimurska“ započeo je prije 5 godina, a njime se želi promovirati značajne međimurske pojedince te užu i širu zajednicu podsjetiti  i otrgnuti od zaborava neke zaboravljene pojedince, pjesnike i pisce te stare zanate s našeg područja.  Njihova ideja je da ove godine promoviraju nedavno preminulu Elizabetu Toplek (Tetu Lizu).
Tom je prigodom zamjenik prepustio svoje mjesto u uredu najmlađoj posjetiteljici -  Moreni  Desnica, a u posjeti su bili i Nera Preksavec, Bianca Strbad, Hugo Mađarić i Ema Škrobar te njihovi mentori  Tihana Preksavec  i Dražen Ružić. U ugodnom raspoloženju razgovarali su o projektu, a djecu je posebno zanimala Teta Liza, njezin život, pjesma, kakva je bila,…, no detaljno istraživanje će za novu manifestaciju, zasigurno tek uslijediti.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1321" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content