Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Posjet učenica i učenika trećih razreda III. Osnovne škole

Datum objave: 28. studenoga 2017.

Učenice i učenici III. Osnovne škole Čakovec u okviru nastavnog programa iz građanskog odgoja i prirode, posjetili su Međimursku županiju, glavno upravno i političko središte njihovog kraja. U pratnji svojih učiteljica i mentorica, Štefanija Mustač i Petre Kovač sustavno provode terenski dio nastave kao oblik odgojno obrazovnog procesa kako bi teoriju naučenu na satovima spomenutih predmeta, primijenili u razgovoru sa domaćinima i sugovornicima, ovoga puta županom Međimurske županije Matijom Posavcem i Blaženkom Novak, višom stručnom suradnicom za prosvjetu i kulturu pri UO za društvene djelatnosti.
Znatiželjni i iskreni, kako samo djeca umiju i znaju te izuzetno spremni sa pitanjima, vješto su baratali tematikom, otvoreno raspravljali i tražili odgovore. „Da li je težak posao župana? Koliko sati na dan radite? Da li ste ikada željeli odustati od svog posla? Na što ste najponosniji u Županiji?“, samo je mali dio onog što je zaokupilo pažnju trećaša. Kao pravi vijećnici, diskutirali su o ozbiljnim i onim malo manje ozbiljnim temama, upoznali se sa ustrojem i djelovanjem institucije, dobili odgovore na mnogo zanimljivih pitanja. Predstavile su se im aktivnosti koje provode stručne službe, projekti koji se osmišljavaju, programi kojima se želi doprinijeti boljoj svakodnevnici, a samim time i boljem životnom standardu i kvaliteti života u Međimurju. Također, ovom prigodom, približio im se rad osobito Upravnog odjela za društvene djelatnosti koji brine o najmlađima, djeci, učenicima i studentima, koji su naša budućnost,  oni koji će jednoga dana biti akademski građani, intelektualci i budući lideri našega kraja.
Uz nezaobilaznu zajedničku fotografiju za uspomenu, poučan dan u Međimurskoj županiji zaključen je prigodnim slatkim čašćenjem čemu su se najviše razveselili mali gosti, mladost koja uvijek iznova iznenadi svojim zrelim, odraslim  i iskrenim razmišljanjima.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1319" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content