Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održan gospodarski forum Grada Preloga te dodjela „Zlatne plakete“

Datum objave: 27. studenoga 2017.

Krajem svake godine, grad Prelog okuplja gospodarstvenike, poduzetnike, obrtnike na Gospodarskom forumu, značajnoj manifestaciji na kojoj se predstavljaju izlagači iz pojedinih branša te se sastoji od izložbenog i edukativnog dijela. Više od sedamdesetak predstavnika iz Međimurja, Varaždinske županije, ali i gosti iz susjednih zemalja Bosne i Hercegovine, Slovenije i Mađarske predstavili su svoje proizvode i djelatnosti. Jedan od osnovnih ciljeva Foruma jest edukacija, razmjena iskustva te predstavljanje noviteta u kojima smo nedvojbeno dobar primjer, pa su samim time održane i radionice vezane uz poduzetničke potpore, dodjela bespovratnih sredstava, zapošljavanje osoba s invaliditetom te pomoć kod brojnih izazova na koje međimurski, ali i hrvatski gospodarstvenici nailaze.
Središnji dio susreta svojom nazočnošću uveličali su veleposlanik Republike Koreje u Republici Hrvatskoj Nj. E. Park Won-Sup, pomoćnica ministrice gospodarstva, maloga i srednjega poduzetništva i obrta Ana Mandac, saborski zastupnik Darko Horvat, župan Međimurske županije Matija Posavec sa svojim zamjenikom Josipom Grivcem, gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović, predsjednik Uprave HAMAG BICRO Vjeran Vrbanec, predsjednik HGK Županijske komore Čakovec Mladen Križaić, predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Boris Lukovnjak, zamjenik predsjednika Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina te brojni ambasadori poduzetničke i gospodarske scene Međimurske županije.
 
Prema statističkim podacima Međimurska županija jedna od najrazvijenih županija u Hrvatskoj!
Najveća, najprofitabilnija i najjača poduzeća upravo su  na sjeveru Hrvatske te Forumi poput ovog prilika su za umrežavanje istih. „Ponosan sam na naše preloške, ali i međimurske gospodarstvenike i poduzetnike koji zaslužuju da ih se predstavi, sasluša i prepozna od strane resornih predstavnika  koji su danas s nama“, rekao je Kolarek te predstavio rezultate gospodarstva Preloga u protekle 4 godine.  „Prema statističkim pokazateljima Hrvatske gospodarske komore, Međimurska županija slovi kao najrazvijenija županija u Hrvatskoj,  jedina koja ima veći BDP 2014. u odnosu na 2008. godinu, koja je bila najbolja godina prije gospodarske krize. Županiji koja ostvaruje 4,2% ukupnog hrvatskog izvoza, a samo 2,3% ukupnog hrvatskog uvoza, a svi znamo da je izvoz najbolji generator rasta BDP-a. Dakle, zajedničkom sinergijom uz neupitnu potporu institucija i lokalne zajednice možemo stvoriti rezultate i još bolje uvjete našim međimurskim gospodarstvenicima koji su prepoznati na državnom, europskom i svjetskom tržištu“ istaknuo je međimurski župan prilikom govora te pohvalio inicijativu grada Preloga na organizaciji spomenutog Foruma. Na problematiku plaća također se osvrnuo župan „Druga strana medalje su plaće koje su u odnosu na hrvatski prosjek 18% niže te njihovo povećanje mora postati strateški projekt Međimurske županije, ali i susjednih županija koje se s tim problemom susreću. Smatram da država treba rasteretiti poduzetnike dijela doprinosa za 20% do 30% te taj novac usmjeriti u rast neto dohodka radnika kako bismo došli do onog krajnjeg efekta, a to je zaustavljanje iseljavanja u potrazi za boljim poslom u susjednim zemljama jer sve to imamo u Međimurju. Glavnu i ključnu ulogu u tome treba imati Država te budućim mjerama osigurati rast i razvoj svake regije, a u konačnici i cijele Hrvatske“, istaknuo je Posavec. Pomoćnica ministrice Ana Mandac rekla je kako će Vlada od nove godine primijeniti novi način financiranja u kojima se preraspodjeljuje preko milijardu i pol kuna na lokalnu razinu, a koju će se kvalitetnije moći iskoristiti za razvoj hrvatskog gospodarstva. Čestitavši laureatima naglasila je kako Vlada priprema dodatni paket smanjivanja nameta poduzetnicima.
LPT d.o.o., Sobočan Interijeri d.o.o. i  b.t.c d.o.o. dobitnici zlatne plakete za poslovanje u 2016.!
Svečanost je bila prigoda da se dodjele zlatne plakete, popularna „Zlatna kuna“ za malo, srednje i veliko trgovačko društvo Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Čakovec. Gospodarsko vijeće Županijske komore Čakovec na sjednici održanoj 7. studenog donijelo je odluku o ovogodišnjim dobitnicima za poslovnu 2016. godinu. Tako je u kategoriji za malo trgovačko društvo dobitnik b.t.c. d.o.o. iz Nedelišća, srednje trgovačko društvo Sobočan Interijeri d.o.o. iz Murskog Središća, a u kategoriji veliko trgovačko društvo zlatna plaketa pripala je Društvu L&P Tehnologije d.o.o.-LPT iz Preloga.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1316" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content