Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Prijem za uspješne učenice i mentora učeničke zadruge Krugg

Datum objave: 24. studenoga 2017.

Učenička zadruga Krugg Graditeljske škole Čakovec nakon županijskog natjecanja na kojem se plasirala na visoko drugo mjesto u konkurenciji 11 zadruga, osigurala je nastup na 29. Državnoj smotri u Zadru koja se održala početkom listopada ove godine. Između 64 zadruga osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske te jedne iz Srbije, Međimurje su predstavljale učenice Ivana Kiščinal i Paulina Topolko uz mentorstvo profesora Petra Križnara. I na ovoj su smotri, radovi i proizvodi te izgled štanda naših marljivih zadrugarka bili iznimno zamijećeni, te su prilikom svečanosti zatvaranja osvojile nagradu i za najproizvod na koji su kandidirale ogledalo, rad učenika s Odjela keramike i drva. Iako postoje tek par godine već prvim pojavljivanjem na državnim natjecanjima pridobile su struku i publiku što im je samo poticaj da i u budućnosti rade još bolje, marljivije i kvalitetnije.
Njihov trud, ali i trud profesora i mentora koji nesebično odvajaju svoje vrijeme u oblik izvannastavnih aktivnosti te omogućuju stjecanje novih znanja i sposobnosti uz korisno provođenje slobodnog vremena, nije prošao nezamijećen ni kod čelnika Međimurske županije. Tim povodom, kako bi im  i osobno čestitao te uručio prigodne poklone, župan Međimurske županije Matija Posavec upriličio je svečani prijem na kojem je uz nagrađene učenice prisustvovali ravnateljica Graditeljske škole Čakovec Srebrenka Pongrac, mentor Lovro Gradišer te Blaženka Novak, voditeljica Odsjeka za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije. „Hvala Vam što iz godine u godinu svojim radovima i rukotvorinama uljepšavate naš grad i županiju, predstavljate nas diljem Lijepe naše te su Vaše djelovanje i trud prepoznati i izvan okvira županije. Vaša inovativnost, kreativnost i neiscrpne ideje koje pretvarate u djela,  dobar su temelj za sve buduće radnje u kojima ćete se razvijati kroz znanja, vještine, sposobnosti i stavove kao pojedinci i uspješne poduzetne osobe. Zasigurno ste na dobrom tragu da postanete glavni akteri i ambasadori u poduzetničkoj kulturi Međimurja“, naglasio je Posavec prilikom prijema.
Skromne djevojke, na prijemu su predstavile sekcije koje djeluju unutar zadruge Krugg, svoj put od županijske do državne smotre učeničkih zadruga, ne zaboravljajući pritom ni ostatak vrijednih učenika, njih osamdesetak koji se kroz svoj rad u Učeničkoj zadruzi razvijaju u samostalne osobe sa socijalnim i komunikacijskim vještinama. „Predstavljanje na Državnoj smotri veliko je iskustvo na kojem smo uz prezentaciju svojih proizvoda stekle i nova poznanstva, oplemenile postojeće ideje, upoznale grad, ali i uvidjele gdje se kao Zadruga nalazimo u odnosu na one koje su se predstavile u Zadru“, istaknule su marljive učenice. Također, ovom su prigodom maturantice otkrile županu Posavcu svoje daljnje planove, fakultete koje bi voljele upisati te gdje se vide u budućnosti, jer dobar temelj za sve planirane aktivnosti dala im je upravo škola, iskustvo i rad u Zadruzi, tako da nema sumnje, da sve ono što su naumile će zasigurno i ostvariti.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1313" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content