Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Najuspješnije ekipe s Hrvatskog festivala sportske rekreacije žena na prijemu kod župana

Datum objave: 22. studenoga 2017.

Nakon što su se u sličnom sastavu sreli prije samo godinu dana, predstavnici Međimurske županije i Međimurskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ ponovo su se sreli u Maloj vijećnici Međimurske županije, razlog isti – sjajni rezultati na nedavno održanom Hrvatskom festivalu sportske rekreacije žena. Međimurje je naime u Zadru imalo čak 5 predstavnica, Udrugu žena Dunjkovec, Udrugu žena Mačkovec, Udrugu žena Palovčanke-Palovec, Udrugu žena Strahoninec te Društvo sportske rekreacije žena Šenkovec. Sve članice ekipa redom su osvajale odličja u svim disciplinama - viseća kugla, pikado, vođenje nogometne lopte, slobodno bacanje košarkaške lopte u koš, bacanje kolutova i gađanje rukometnom loptom, a u finalnom poretku Strahoninčarke su bile druge u zemlji, žene iz Dunjkovca treće, dok su žene Šenkovca uzele 4. mjesto.
Savezi i udruge poput ovih stvaraju zdravu i sportsku županiju
Kako bi im čestitao na novim uspjesima među 28 ekipa iz čak 11 hrvatskih županija, župan Međimurske županije Matija Posavec za njih je upriličio svečani prijem i pritom ih nagradio prigodnim poklonima i čestitkama za kontinuitet rezultata. Učinio je to uz prisustvo svoje zamjenice Sandre Herman, predsjednika Skupštine Međimurske županije Mladena Novaka i zamjenice pročelnika UO za društvene djelatnosti Sonje Tošić Grlač. Sudionice natjecanja pritom su se pohvalile vrhunskim rezultatima ostvarenima na državnom natjecanju, odličnoj organizaciji domaćina i gostoprimstvu koje su velikim djelom naučili od njih, te napomenule kako je nerijetko upravo međimurski savez Sport za sve taj koji ostalima pokazuje put u pravilnom razvoju sportske rekreacije. Uspješne rekreativke stigle su u Županiju predvođene Danicom Korunić, predsjednicom saveza, tajnikom Marijanom Vugrinčićem i glavnim sucem na natjecanju Valentinom Šipušem, čelništvom koje kao svoj najvažniji cilj vidi u uključivanju što više ljudi u tjelesnu aktivnost. Kako je napomenuo tajnik, dodatna vrijednost je ta da svaki dan rastu, da ih je sve više, ali ujedno i da imaju sve veću potporu Međimurske županije. Samim time stvara se i lakša mogućnost bavljenja sportom u svakom kutku Međimurja. Važnost kontinuiteta, kako u povećanju članstva, aktivnostima, tako i rezultatima, naglasio je međimurski župan i pohvalio ovaj savez koji broji više od 2 tisuće članova, niz zajednica i udruga. Ovo su redom udruge aktivne tijekom cijele godine čiji rad svim pratimo i sudjelujemo direktno ili indirektno u njihovim aktivnostima, poput dosad najmasovnijeg BIMEP-a Biciklima međimurskim putevima, Festivalu sportske rekreacije žena ili pak aktivnostima u suradnji sa sportskim klubovima ili zdravstvenim ustanovama. „Veliko bravo svima Vama, ali i svim vrijednim volonterima koji svoje slobodno vrijeme posvećuju provođenju redovnih i povremenih oblika kretanja. Vi ste ti koji stvarate jednu zdravu županiju koja voli rekreaciju i sport“, naglasio je. Predsjednica mu je na tom zahvalila i dodala da je uvijek kvaliteta više kada se rad cijeni i prepoznaje, jer puno ulažu na zaštitu i unapređenje zdravlja Međimurki i Međimuraca, ali i na školovanju svih onih s kojima se kvaliteta sportske rekreacije i njihovih programa može razvijati i nadograđivati.
Međimurje domaćin stručne konferencije
U segmentu rekreacije Međimurje je iznad europskog prosjeka, s oko 40 posto uključenosti u sportske aktivnosti, a nova potvrda odličnog rada stigla je i nakon provedenog europskog projekta On the move za predškolarce, kojem je Međimurska županija bila nositelj, a između ostalih i Savez partner. Kako je najavljeno traži se model kojim će se ne samo ovaj projekt nastaviti dalje, već unaprijediti i okupiti novu dobnu skupinu, učenike nižih razreda osnovnih škola. U suradnji s mnogim društvima, klubovima pa i Zavodom za javno zdravstvo, organiziraju razne stručne konferencije i skupove te provode projekte, a međimurskog župana pozvali su na svoju posljednju ovogodišnju aktivnost, Stručnu konferenciju na temu „Sportskom rekreacijom ususret novom stilu života“ koja će se održati u čakovečkom Hotelu „Park“ od 24. do 25.studenog. Cilj konferencije je daljnji razvoj i povećanje stupnja organiziranosti sportske rekreacije u Republici Hrvatskoj.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1304" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content