Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Posjetite 11. po redu sajamsku priredbu „MESAP JESEN“ u Nedelišću!

Datum objave: 18. studenoga 2017.

Tradicionalna sajamska priredba „MESAP JESEN 2017.” predstavlja po 11. put proizvođače, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i udruge s bogatom ponudom roba i usluga iz područja poljoprivrede (poljomehanizacija, oprema za farme, sjemenska roba, stočna hrana, oprema za voćarstvo i vinogradarstvo, sistemi za navodnjavanje, sadnice), ekologije i zdrave prehrane, obnovljivih izvora energije (energija vjetra , sunca , bio plin na farmama) i pčelarstva, što je ovogodišnja novina. U prepunoj dvorani u Nedelišću, kako proizvođačima i izlagačima, tako i posjetiteljima, danas je otvoren novi sajam, pretposljednji na Mesapu ove godine, a isti je svečano otvorila zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman u prisustvu potpredsjednika Skupštine Međimurske županije Dragutina Glavine, zamjenika načelnika Općine Nedelišće Željka Kacuna, direktora MESAP-a Vitomira Kirića, predsjednika Udruge pčelara Međimurske županije „Agacija“ Branka Lipića te mnogobrojne goste i uzvanike, uz izvedbe Pjevačkog zbora Josip Vrhovski Nedelišće.
Uz najavu skorog Sajma meda, pčelari uputili pozdrav: „Medno!“
Tematski fokus ovogodišnjeg sajma, posebno je stavljen na pčelarstvo i prateću industriju, pa je stoga ove godine obogaćena ponuda vrhunskim pčelinjim proizvodima te mednom gastronomijom. Tako je za svoj med čak 64 pčelara primilo posebna priznanja, dok posebnu nagradu i zlato bagremov med Pčelarstva Trupković. Ujedno je izabran najbolji kolač od meda, kojeg su pripremile članice Udruge žena Brest iz Podbresta. „Hvala Međimurskoj županiji koja je prepoznala važnost predstavljanja naših proizvoda i nakon što nam je obećala ovaj sajam, to i omogućila, naših oko 200 članova u najbrojnijoj udruzi u zemlji to zaslužuje, jer imamo oko 1200 košnica i proizvodimo do 200 tona meda godišnje“, naglasio je predsjednik Udruge Agacija i dodao kako je kvalitetan med prava nagrada pčelarima. „Svake godine trudimo se omogućiti kako izlagačima tako i posjetiteljima veću ponudu, novu tematiku, pa smo stoga u priču Mesapa jesen dodali i pčelarstvo, koje će u skoro vrijeme dobiti i svoj sajam, kako ima posebno mjesto i u Međimurju, uz puno potencijala i interesa“, u svom je govoru rekao Kirić i zahvalio Udruzi Agacija na vrhunskoj suorganizaciji. Ovaj prodajno – izložbeni sajam idealna je prilika za gospodarstvenike, OPG-ove i udruge iz nekoliko gospodarskih grana da predstave svoje proizvode i usluge, s posebnim naglaskom na ekologiju, zdravu prehranu i obnovljive izvore energije, dok su pčelari u svojoj prvoj godini predstavljanja dali poseban obol na čemu im je prilikom podjele priznanja čestitala i zamjenica župana.
Sajam otvoren i u nedjelju, uz  besplatan ulaz
„Ovo je 11. godina zaredom kako održavamo jesenski sajam, koji je sve brojniji, kvalitetniji, okuplja sve više ključne tematike, od gospodarstva, poljoprivrede, tema zdrave prehrane, zaštite okoliša, obnovljivih izvora energije, a sada i pčelarstva. Sve su to tematike s kojima se u Međimurju bavimo svakodnevno i sustavno, sve je to ono što uspješno povezujemo i po čemu smo kvalitetni i prepoznatljivi kako u zemlji, tako i izvan granica Hrvatske“, rekla je zamjenica i dodala kako je važno predstavljati međimursku ponudu s kojom se moramo ponositi, uz povezivanje sa susjedima kako sajam ima međunarodni karakter. „Ponosan sam što i ove godine okupljamo impresivan broj izlagača, njih oko 80 i što imamo pravo bogatstvo ponude koja dokazuje sinergiju inovativnih tehnoloških rješenja i pokazuje trud naših proizvođača“, dodao je zamjenik načelnika.
Sajamski prostor MESAP-a u Nedelišću već je niz godina mjesto okupljanja te lokacija koja nudi mnoge prilike za sklapanje novih poslova, raznovrsne sadržaje, stručne skupove, radionice, predavanja te dakako predstavljanja izlagača, uz besplatan ulaz. Mesap Jesen otvoren je u subotu i nedjelju, 18. i 19. studenog do 19:00 sati.
Organizatori su već najavili da kada zatvore vrata jednog, kreću pripreme i za novi sajam. Naime 8. i 9. prosinca očekuje nas Advent na Mesapu.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1300" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content