Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Posjet učenica i učenika Osnovne škole „Tomaša Goričanca“ iz Male Subotice Županiji

Datum objave: 16. studenoga 2017.

Kako se postaje župan? Kako županija brine o djeci? Može li oko Starog grada ponovo biti jezero? Na što ste najponosniju u županiji?“, samo je dio pitanja dobro pripremljenih učenica i učenika trećih razreda Osnovne škole Tomaša Goričanca iz Male Subotice koji su danas posjetili Međimursku županiju. Veliku vijećnicu tako su ovoga puta umjesto vijećnika Skupštine okupirali trećaši, u okviru terenske nastave iz građanskog odgoja i prirode, sa  svojim učiteljicama Slavicom Švec i Jasminkom Drabić, te asistenticom u nastavi Žaklinom Kos. Ovo je bila izuzetna prilika da znanje naučeno u učionici i u teoriji, predstave svojim domaćinima, zamjenici župana Međimurske županije Sandri Herman i pročelniku UO za društvene djelatnosti Branku Sušecu, koji su se u ovoj ulozi jako dobro snašli, kako su donedavno bili djelatnici obrazovnih ustanova i kao profesori i kao ravnatelji.
Na razumljiv i njima prilagođen način, Herman i Sušec objasnili su ustroj i djelovanje glavnog upravnog i političkog središta njihovog zavičaja, odgovorili na mnogo zanimljivih pitanja, predstavili aktivnosti koje se provode, projekte koji se osmišljavaju čime se podiže životni standard i kvaliteta života u Međimurju. Također, Županija kao institucija, a osobito upravni odjel za društvene djelatnosti brine o najmlađima, djeci, učenicima i studentima, koji su naša budućnost,  oni koji će biti akademski građani, intelektualci i budući lideri našega kraja.
Uz nezaobilaznu zajedničku fotografiju za uspomenu, poučan dan u Međimurskoj županiji zaključen je prigodnim čašćenjem čemu su se najviše razveselili mali gosti, te na kraju druženja ujedno dali odgovor na što smo najviše ponosni u županiji – na naše vrijedne i marljive ljude, na mladost koja uvijek iznova iznenadi svojim razmišljanjima.  
[ngg_images source="galleries" container_ids="1295" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content