Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Proslava 20. godišnjice kluba IPA Međimurje

Datum objave: 14. studenoga 2017.

Prije 20 godina Ured državne uprave u Čakovcu registrirao je prvi International Police Association (Međunarodna policijska udruga) klub u Hrvatskoj, IPA Međimurje. Kako bi se došlo do tog čina, tadašnje rukovodstvo Policijske uprave međimurske razvilo je prijateljske odnose s mađarskim kolegama iz Koszega, predvođenima Jonasz Zsigmundom te kako su isti imali IPA klub, prenesena je ideja o osnivanju iste policijske udruge u Čakovcu. Prve iskaznice IPA-e u Međimurju i Hrvatskoj primili su 1996. godine međimurski policajci i to kao pridruženi članovi mađarskog kluba. U spomen na ta vremena u restoranu Stari Krov u Donjem Kraljevcu održana je svečana obljetnica postojanja sa članovima kluba, ali i donatorima i dragim ljudima koji su podržavali rad kluba u proteklih 20 godina.
Poseban doprinos obilježavanju jubileja dali su i župan Međimurske županije Matija Posavec, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Međimurske županije, ujedno i bivši načelnik Odsjeka za analitiku te odnose s medijima Policijske uprave međimurske Branko Sušec, predsjednik IPA Međimurje Darko Dragičević u pratnji svog zamjenika Željka Turka, predstavnici IPA Mađarske i Slovenije, predsjednik Sekcija Hrvatske Miljenko Vidak sa članovima koji su istog dana održali sjednicu Upravnog odbora u Prelogu u hotelu Panorama. Župan Posavec zahvalio je svima koji su se odazvali pozivu te obećao i daljnju dobru suradnju IPA-e i Međimurske županije. „Malo sam promatrao tijekom svih ovih godina što IPA nudi i daje svojim članovima i društvu. Daje jedno prijateljstvo i nastoji svojim zalaganjem omogućiti svima u udruzi kolegijalnost, a najviše odanost i sigurnost žiteljima naše županije“, istaknuo je župan. „Kada je davne 1996. godine, Jonasz Zsigmund podijelio iskaznice, krenuli smo na put za koji nismo ni znali kuda idemo, ali smo znali što želimo. Želimo prijateljstvom unaprijediti rad policijskih službenika kako bismo bili na što veću korist građanima“, istaknuo je predsjednik Dragičević.
Na svečanosti su bile uručene i zahvalnice zaslužnim članovima, sadašnjim i bivšim, te posebno istaknutim podupirateljima rada kluba u proteklih 20 godina. 
[ngg_images source="galleries" container_ids="1290" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content