Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

„Svijet zdravih užitaka“ u LifeClass Termama Sveti Martin

Datum objave: 3. studenoga 2017.

LifeClass Terme Sveti Martin u skladu sa sloganom „Svijet zdravih užitaka“ u svoju ponudu uključuju samo najbolje proizvode i usluge. U skladu s tim, sklopljeni su ugovori s lokalnim proizvođačima hrane koji Terme opskrbljuju s čak 64% namirnica koje se u raznim oblicima poslužuju svetomartinskim gostima. U prostorijama LifeClass Termi Sveti Martin održan je godišnji susret svih OPG-ova koji su s Termama sklopili ugovor za 2017. godinu. Među prisutnima su bili generalni direktor Termi Sveti Martin Branimir Blajić, zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, načelnik općine Sveti Martin na Muri Dražen Crnčec te predstavnici OPG-ova dobavljača. Direktor Blajić odmah se na početku zahvalio svim dobavljačima na uspješnoj i profesionalnoj suradnji, ali i općini Sv. Martin na Muri kao i Međimurskoj županiji na podršci od samih početaka.
„Odlična hrana je ono po čemu smo prepoznatljivi i nastojimo to tako održavati već duži niz godina“, rekao je Blajić istaknuvši da bez dobre namirnice nema niti dobre usluge te  ovu priliku iskoristio i za najavu novih projekata koji su usko vezani uz lokalne proizvođače hrane. U prilog tome govore i same brojke koje je spomenuo načelnik Crnčec, naime, prošle godine do kraja listopada broj noćenja iznosio je 89.000, dok ove godine ta brojka premašuje 110.000 noćenja.
„Međimurska županija još 2006. godine prepoznala potencijal razvoja cjelokupnog turizma gornjeg Međimurja, s bazom ovdje u Termama Sv. Martin. Drago mi je da je prije par godina pokrenut ovaj projekt kojim pomažemo našim lokalnim uzgajivačima i OPG-ovima, održavamo vrijednost za novac. Zbog toga moramo i dalje poticati proizvodnju kvalitetnih proizvoda  da bismo opravdavali nedavni rezultat, to je dobivanje priznanja EDEN – kao Europska destinacija izvrsnosti“, istaknula je zamjenica župana Herman.
Od 13. studenog 2017. godine do 19. studenog 2017. godine, Terme Sveti Martin organiziraju „Tjedan biodinamike“. Radi se o prvom ovakvom projektu na našim prostorima, a kojim će se okupiti malobrojni pratioci biodinamičke poljoprivrede, čiji je začetnik rođeni Međimurac dr. Rudolf Steiner. U tih tjedan dana posjetitelji će moći izabrati jela i pića s posebno osmišljenog biodinamičkog jelovnika kojeg čine majstorije svetomartinskih šefova. Osim u hrani, biodinamiku će posjetitelji moći doživjeti i u „The Temple of Life“ unutarnjim bazenima te Wellness centru. Najavljen je i „Health TO GO“ projekt. To je projekt kojim će uskoro u prodaju staviti košarice s bučinim uljem i lokalnim jabučnim octom. Na proizvodima će se nalaziti i svi podaci naših proizvođača, pa će na taj način njihova poruka o zdravoj namirnici putovati puno dalje nego dosad. Osim spomenutog, najavljen je i projekt nabavke „cargo bicikala“ koje će gosti Termi moći iznajmiti i u vlastitom ritmu istražiti Međimurje te usput od lokalnih proizvođača direktno kupiti traženi proizvod. Za one koji će se odlučiti za ležerniju i moderniju varijantu nabavke zdravih namirnica, od iduće godine će proraditi i e-shop putem kojeg će proizvodi naših OPG-ova putovati diljem Hrvatske, a i šire.
Tridesetak predstavnika OPG-ova koji imaju sklopljen ugovor s Termama Sveti Martin ovom su prilikom primili i zahvalnice za uspješnu suradnju, a od strane direktora Blajića pozvani su da se jave s novim proizvodima, kako prostora za nadogradnju ove pozitivne priče itekako ima.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1278" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content