Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježen blagdan Svih svetih u Međimurju

Datum objave: 1. studenoga 2017.

I ove godine, u organizaciji Ministarstva obrane RH, Ministarstva branitelja RH, Ministarstva unutarnjih poslova te suradnjom  između institucija i udruga proisteklih iz Domovinskog rata u Međimurju, u prigodi blagdana Svih svetih i Dušnog dana, odala se počast i zaslužena pažnja paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca na čakovečkom Gradskom groblju. U zajedničkoj molitvi i  s posebnim pijetetom svi prisutni prisjetili su se svih onih koji više nisu uz nas, ali su prisutni u srcima i mislima.
Uspomena na sve njih naša je trajna obaveza
„Više nego ikada u godini, u ova dva dana blagdana prisjećamo se svih naših sugrađana, članova obitelji i prijatelja koji su nas napustili te im na skroman način iskazujemo svoje poštovanje i zahvalnost. Posebnu počast odajemo našim braniteljima koji su nas svojom žrtvom zauvijek zadužili te zaslužili našu pažnju osobito na ovaj blagdan. Uspomena na njih naša je trajna obaveza“, rekla je zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman prilikom odavanja počasti svim preminulima kod središnjeg križa na gradskom groblju. Uz nju, ispred Međimurske županije vijenac je položio, te svijeće zapalio i zamjenik Josip Grivec, zatim Branimir Posavec, predstojnik Ureda državne uprave u Međimurskoj županiji, ispred Grada Čakovca gradonačelnik Stjepan Kovač sa zamjenicima Mariom Medvedom i Zoranom Vidovićem, Vlado Hranjec, voditelj Područnog odsjeka za poslove obrane Ministarstva obrane RH, izaslanstvo Policijske uprave međimurske na čelu s načelnikom Ivanom Sokačem, članovi Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata uz predsjednika Stjepana Horvata, predsjednica Udruge obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Danica Krhač, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Božidar Balog, članovi Udruge veterana 34. inženjerijske bojne Domovinskog rata, obitelji poginulih branitelja te predstavnici mnogobrojnih udruga te građani.
Molitvu je kod središnjeg križa predvodio gvardijan Franjevačkog samostana u Čakovcu, fra Željko Železnjak. „Ovaj skromni čin samo je djelić naše zahvalnosti prema svim našim prijateljima, rodbini, roditeljima i znancima, svima koji nisu više s nama, te čuvanje od zaborava naših 78 hrabrih međimurskih boraca, branitelja koji su svoje živote ugradili u temelje slobodne domovine Hrvatske“, istaknuo je u prigodnoj molitvi gvardijan.
Također, uputio je poziv svima prisutnima na misu zadušnicu za sve poginule hrvatske branitelje, koja će se održati na Dušni dan, u četvrtak, 02. studenog 2017. godine u 09:00 sati u župnoj crkvi sv. Nikole biskupa u Čakovcu.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1271" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content