Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Župan upriličio svečani prijem za najbolje učenike i učenice – međimurske oskarovce u znanju

Datum objave: 31. listopada 2017.

Agencija za odgoj i obrazovanje, uz Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta te u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija unatrag 13 godina organizira svečanu dodjelu posebnog i najznačajnijeg priznanja u obrazovanju, Oskar znanja 2017. Nakon što je centralna dodjela održana u Zagrebu, župan Međimurske županije Matija Posavec sa svojim zamjenicima Sandrom Herman i Josipom Grivcem te pročelnikom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Brankom Sušecom u Maloj vijećnici Međimurske županije odlučio je upriličiti svečani prijem za 13 međimurskih Oskarovaca.
Međimurski školarci: „Lijepo je vidjeti tablicu poretka i vidjeti kad si prvi!“
Privilegija i čast mi je reći da imamo velik broj dobitnika prestižne nagrade Oskar znanja, niz državnih prvaka, uz to nekoliko prvaka s međunarodnih natjecanja, ujedno i svjetske prvakinje, sve u segmentu obrazovanja. Vi ste dragulji našeg društva i obrazovanja Međimurja“, istaknuo je župan Posavec prilikom svog obraćanja te uputio čestitke nagrađenim učenicima, njihovim mentorima, profesorima i ravnateljima te naglasio da je ulaganje u znanje i obrazovanje naše djece najisplativija investicija, ali i budućnost sviju nas.
Dobitnici Oskara znanja iz Međimurske županije su Tina Čatlaić, Martin Josip Kocijan, Domagoj Smolić, Josip Nino Pleh, Sara Tušek, Julijana Jelena Toplak, Ivona Marciuš, Luka Šafarić, Vilim Srnec i Samuel Sobočan, Lukas Novak, Lucija Marković i Eva Perčić.
Važnost profesora je velika što će vam reći svi prvaci. Prekrasno je čuti vijest da smo prvi, časno je čuti da smo prvi u Hrvatskoj, a prvi u svijetu je vjerujte nešto najljepše, ne samo za ravnatelje nego i za učenike koji su ih dočekali kao svjetske prvake“, s ponosom je istaknula ravnateljica Ekonomske i trgovačke škole Čakovec Bosiljka Vinković – Kukolić.
Kakav je osjećaj biti najbolji, nakon bezbroj sati radi, truda i iščekivanja rezultata najbolje je opisao Luka: „Lijepo je vidjeti tablicu poretka i vidjeti kad si prvi“ koji je ujedno svojim riječima zaključio ovogodišnji svečani prijem kod međimurskog župana.
Prijem i nagrade su djeci poticaj da se izbore i pokažu svima koliko su uspješni
Mentori koji su bili uzor, nesebično pružili svoje znanje ovim mladim Međimurkama i Međimurcima su Mirjana Vidović, Ljubica Blažinčić, Miljenko Blažeka, David Štampar, Davorka Majetić, Mišo Rašan, Verica Mutvar, Željka Trupković, Smiljana Colar, Gordan Bartolić, Štefanija Požgaj i Željka Kadi. „Osobno mi je jako drago da ste prepoznali tih, marljiv, samozatajan i odgovoran rad ove djece, oni rade 25 sati dnevno u svojim područjima koja ih iznimno zanimaju. Ovo je poticaj da budu sigurniji i glasniji i da se uspiju izboriti, pokazati da marljivo, tiho i samozatajno rade, a da to mogu i glasno reći, dići glavu, pokazati svima, evo me, ja sam tu, uspješan sam, rastem i idem i dalje. Hvala Vam na potpori svima“, dodala je u zahvali mentorica Vidović tijekom razgovora na svečanom prijemu.
Međimurski školarci već dugi niz godina dokazuju da su u samom vrhu državne, europske i svjetske obrazovne scene čemu su najviše pripomogli njihovi mentori, ravnatelji, ali i roditelji. Posavec je dodatno naglasio kako će Županija i dalje činiti sve što je potrebno za najbolji mogući razvoj kako bi svim učenicima omogućila što bolje uvjete te da kasnije budu najbolji ambasadori Međimurja, kakvi su i danas.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1272" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content