Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Strahoninec

Datum objave: 28. listopada 2017.

Povodom svečane sjednice Općinskog vijeća Općine Strahoninec održane u Centru za društvene, kulturne i javne potrebe okupili su se brojni mještani, gosti i predstavnici političkog, društvenog i gospodarskog života Međimurja. Bila je ovo prilika da predstavnici Općine rezimiraju učinjeno u proteklom razdoblju te najave buduće planove i aktivnosti, kako bi mjesto koje je i inače ugodno za život, postalo još bolje. Uz domaćine, načelnika Franju Lehkeca i zamjenika Josipa Šipeka, te predsjednika tamošnjeg vijeća Vladimira Lepena svečanost su uveličali saborska zastupnica Bernarda Topolko, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja RH Hrvoje Šlezak, zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Zoran Vidović, ravnateljica Osnovne škole Strahoninec Jelena Okun, župnik Župe Marije Pomoćnice u Strahonincu vlč. Branko Sajković te načelnice i načelnici općina u Međimurskoj županiji.  U najsvečaniji trenutak za mjesto, sjednicu, uveo je sve prisutne Pjevački zbor Strahoninec pod ravnanjem prof. Gorana Šafarića koji je izveo himnu Lijepu našu, nakon čega je sjednica nastavljena prigodnim obraćanjima.
Izdvojio bih nekoliko važnih projekata u 2017. godini na kojima je bila potrebna suradnja zakonodavne i izvršne vlasti. Izmjena prostornog plana Općine Strahoninec i izgradnja urbanističkog plana naselja koji će dati nove mogućnosti za razvoj. Dovršenje izgradnje sportske dvorane najvažniji je i za naše mještane najznačajniji kapitalni projekt u općini. Uređenje biciklističkih i pješačkih staza, u tijeku je realizacija crnih prometnih točaka s usporivačima, rekonstrukcija raskržja, izgradnja dječjeg vrtića i mnogo drugih manjih ali ne i manje važnih aktivnosti“, uvodno je istaknuo predsjednik Općinskog vijeća. Kao jedna od najmanjih ali najuređenijih općina, usmjerena je na komunalni, gospodarski, socijalni, obrazovni i društveni razvoj, a osobito na mlade. „Jedina smo Općina koja svim redovitim studentima daje stipendiju, a od ove akademske godine osigurali smo i stipendiju za studente prve godine. U realizaciji smo projekta da postanemo prva Općina u Međimurskoj županiji - Općina prijatelj djece, u suradnji s OŠ Strahoninec i Dječjim vrtićem Tikvica“, naglasio je načelnik te istaknuo kako je ponosan na svih 13 udruga od kojih svaka u svom djelokrugu rada doprinosi stvaranju pozitivnog i za život poželjnog mjesta.
Spomenuo je i nadolazeće velike obljetnice, koja će se svaka na svoj način posebno obilježiti, 30 godina Župe Marije Pomoćnice i 70 godina postojanja i djelovanja NK Strahoninec. Okupljenima su se obratili i saborska zastupnica Topolko i državni tajnik Šlezak, oboje  ponosni Strahoninčari. „Sretan nam svima Dan Općine,  ponosna sam sam što sam danas ovdje s Vama te da mogu dijeliti sreću i veselje za sve ono što su čelnici Općine učinili i planiraju učiniti kako bi naše mjesto bilo među razvijenijima u Međimurju. Na tom putu i dalje imate moju svesrdu pomoć i podršku, s kojima nastavljamo dalje u nove vrijedne projekte“, rekla je Topolko, dok je Šlezak istaknuo ponosan na sve one koji svoj trud i zalaganje ulažu u najmlađe. „Meni kao osobi koja je čitav svoj vijek u sustavu obrazovanja, kao osobi koja živi u Strahonincu, ali najvažnije roditelju, neizmjerno je drago čuti realizaciju brojnih projekata i aktivnosti koje se odnose na rad s djecom i mladima. Doista kao mještanin Strahoninca, ponosan sam na sve udruge koje puno rade s djecom, brojne aktivnosti koje naš vrtić provodi s mališanima, na našu školu koja se danas i predstavila na pozornici.  Veseli me da Općina i mještani prepoznaju da budućnost našeg Strahoninca doista leži na najmlađima. Svima želim puno uspjeha u radu i puno jednako tako uspješnih projekata“, zaključio je Šlezak.
U kulturno umjetničkom programu uz spomenuti zbor, nastupali su Kulturno umjetničko društvo Strahoninec, plesači latino američkih plesova Stefani Hrman i Teo Patačko, te najmlađi sudionici programa, učenici 3. b razreda OŠ Strahoninec s učiteljem Mariom Kanižajem.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1267" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content