Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Međimurskoj županiji DUZS proveo osposobljavanje lokalnih čelnika

Datum objave: 27. listopada 2017.

Sukladno Zakonu o sustavu civilne zaštite, predstavnici Državne uprave za zaštitu i spašavanje u četvrtak 26. listopada u Velikoj vijećnici Međimurske županije proveli su osposobljavanje čelnika jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave u sustavu civilne zaštite, tj. gradonačelnika i načelnika međimurskih gradova i općina.
Naime obveza čelnika jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave je da se osposobe za obavljanje poslova civilne zaštite u roku od 6 mjeseci od stupanja na dužnost i to prema Programu osposobljavanja kojeg je donijela Državna uprava za zaštitu i spašavanje.
Odaziv čelnika jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave je bio zadovoljavajući s obzirom na već ranije zakazane obveze pojedinih čelnika. Također, kako su neki čelnici već ranije prošli obuku, isti nisu bili u obvezi ponovno prolaziti istu.
Osposobljavanje su u Čakovcu proveli Dubravka Bartolec, Neven Szabo, Dunja Radauš, Sanja Smetiško-Gašparić i Ladislav Soke, predstavnici Državne uprave za zaštitu i spašavanje, govoreći o sustavu civilne zaštite i planskim aktivnostima, o rukovođenju i koordinaciji operativnih snaga sustava civilne zaštite, o osnovama kriznog upravljanja i procjeni rizika, o psihosocijalnim aspektima ponašanja u katastrofama i o odnosima s javnošću u katastrofama.
Isto tako, u okviru studije slučaja, bilo je govora o poplavama na području Međimurske županije koje su se dogodile 2005. i 2014. godine.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1266" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content