Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Uz zaključenje najveće investicije ikad, Čehovec proglasio Dan mjesta

Datum objave: 26. listopada 2017.

U Čehovcu je danas prigodnom svečanošću kod tamošnjeg Doma kulture označen završetak radova na izgradnji sanitarne i oborinske kanalizacije, na projektu vrijednom 15 milijuna kuna. Radovi su zaključeni prema Sporazumu koji su 15. srpnja 2016. godine potpisali Vladimir Topolnjak, direktor Međimurskih voda d.o.o. koje su nositelj investicije, te Ivan Kolarić, predsjednik uprave Tegre d.o.o. Čakovec, za zajednicu ponuditelja koju čine Tegra d.o.o. Čakovec, Hidrotehnika d.o.o. Savska Ves i Vodogradnja d.d. Varaždin.
Projekt su financirale Međimurske vode preko fondova Europske unije, uz sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, te Međimurske županije i Grada Preloga. Predsjednik Mjesnog odbora Čehovec Matija Strahija na samom početku pozdravio je sve prisutne i dodao kako je ovo najvažniji događaj u novijoj povijesti Čehovca. „Svaka priča ima svoj početak i kraj, želja za razvojem stvara nove probleme, ali i izazove. Prije godinu dana, potpisivanjem ugovora, krenuli smo u izgradnju, danas smo ostvarili realizaciju naših planova i naših želja. Naš Čehovec ima novi izgled, novu sliku, nove životne uvjete za sve naše mještane. Zbog važnosti današnjeg dana, Mjesni odbor donio je odluku da se 26. listopada obilježava Dan mjesta Čehovec“, naglasio je. „Izražavam veliko zadovoljstvo što danas otvaramo jedan iznimno bitan i važan projekt za naselje Čehovec, koje je prvo i jedino u Međimurju koje ima kompletno uređenu komunalnu infrastrukturu. Od kanalizacije, vodovoda, plinske mreže, širokopojasnog interneta, led rasvjete…“, dodao je gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek.
ŽUC sa 6 milijuna kuna rekonstruirao kompletnu prometnicu
Ukupno se izvelo 6.505 m sanitarne kanalizacijske mreže (od čega gravitacijske kanalizacije profila DN 300 – 4.479 m i  tlačne kanalizacije profila DN 90 – 2.026 m) s tri precrpne stanice, kapaciteta 5 l/s i 1.465 m oborinske kanalizacije, profila DN 400. Sanitarne otpadne vode transportirati će se prema kanalizacijskom sustavu Općine Donji Kraljevec, odnosno na UPOV Donji Kraljevec, o čemu je govorio direktor Topolnjak i ujedno zahvalio svima koji su bili dio ovog velikog projekta. Također, u suradnji sa Županijskom upravom za ceste Međimurske županije, ulaganjem u rekonstrukciju i modernizaciju prometnica, izgradnjom pješačko – biciklističkih staza u Čehovcu, iznimno je povećana sigurnost prometa.
Dionica je duga nešto manje od 2 kilometra, a u investiciji koja iznosi oko 6 milijuna kuna zajedno smo sudjelovali ŽUC i Grad Prelog. Izvođač je bila Tegra, rekonstruirana je kompletna prometnica po čitavoj dionici, a napravljena je i biciklistička traka koja bi trebala povećati sigurnost kroz cijelo naselje“, objasnila je pritom ravnateljica Županijske uprave za ceste Ljerka Cividini. Svečanosti je prisustvovao i državni tajnik u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture RH Tomislav Mihotić koji je istaknuo dobar primjer zajedničkog rada značajnih korporacija svih državnih i javnih poduzeća. „Povod je bila izgradnja kanalizacije, a potom se sva infrastruktura uspjela zaokružiti. Prema tome, sam taj projekt je dobar primjer kako treba surađivati na realizaciji ovakvih projekata što je Hrvatskoj bio u prošlosti problem. Inače, samo Ministarstvo je na ovom području u Međimurju u pripremi velikih projekata, u ovom periodu do 2020. godine predviđa se realizirati zaobilaznicu sjevernu obilaznicu Čakovca i Preloga, to su investicije teške 80-ak milijuna kuna“, rekao je pritom državni tajnik i dodao kako je za obilaznicu Nedelišća napravljena studija izvodivosti i ista kreće prema kandidaturi za europske fondove. „Očekujemo u ministarstvu da će ta investicija od otprilike 130 milijuna kuna također biti realizirana i značajno poboljšati odvijanje prometa na cijelom području Međimurja“, dodao je.  
Dio svečanosti u Čehovcu bili su mnogobrojni mještani, uz velik broj uvaženih gostiju, među kojima su bili još i saborski zastupnik Darko Horvat te potpredsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1265" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content