Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Županija „Prijatelj djece“: Više od 5 milijuna kuna ulaže se u rađaonu u međimurskoj bolnici

Datum objave: 24. listopada 2017.

Međimurska županija kao Županija prijatelj djece, stvara Rodilište prijatelj majki i djece, grupama za potporu dojenja, brojnim projektima, modernizacijom, dobrom koordinacijom s patronažnom službom u pravcu što boljeg osiguranja i podizanja kvalitete rada te većeg zadovoljstva majki, djece i zdravstvenih djelatnika. Ujedno su danas potpisani ugovori vrijedni oko 5,2 milijuna kuna kojima se kreće s izvođenjem građevinskih radova na rekonstrukciji odjela neonatologije i prostora rađaone u Županijskoj bolnici Čakovec, s tvrtkama Đurkin d.o.o. i Rescon d.o.o. Ugovorena vrijednost radova te usluga stručnog nadzora financira se iz Proračuna Međimurske županije.
Od 1. siječnja 2018. svaki otac na porodu bez plaćanja
„Zahvaljujem što je ovaj projekt sazrio, jer mi nastojimo biti moderno rodilište, imati isti takav pristup prema stručnim klijentima kako treba, prema roditeljima, rodiljama i naravno djeci. Radovi će početi prema svim standardima koje zahtjeva struka. Isto tako moram reći da mi imamo pozitivan priraštaj, a ova obnova još je jedan doprinos istome“, istaknuo je pročelnik Službe za ginekologiju, porodništvo i neonatologiju Nino Škvorc i dodao kako će se unatoč radovima daljnja djelatnost odvijati kao da radova nema. Ovo je velik projekt za međimursko zdravstvo i od vitalne važnosti za bolnicu, jer omogućuje podizanje kvalitete u pružanju usluge svim roditeljima, rodiljama ili majkama i novorođenoj djeci.
Ovo je samo dio višemilijunskog projekta kojim želimo obnoviti našu bolnicu, dići njen status na viši nivo, sve u korist pacijenata. U ovom projektu na korist mnogih majki i djece, kako se oko 1200 poroda godišnje realizira upravo u međimurskoj bolnici. Kao Županija prijatelj djece, ali i Bolnica prijatelj djece, želimo taj status zadržati i unaprijediti, pa neprestano promišljamo kako bismo djeci i majkama omogućili bolje i kvalitetnije uvjete“, dodao je župan Međimurske županije Matija Posavec, naglasio kako se već radi na tome da se za Odjel pedijatrije nabavi uređaj za dječju gastroskopiju koji je neophodan, ali i kako je UV bolnice na inicijativu predsjednice Sonje Tošić – Grlač odlučilo da se od 1. siječnja 2018. godine više neće naplaćivati očevo prisustvo na porodu.
Župan je ujedno izrazio zadovoljstvo jednom cjelovitijem, modernijem rješenju koje će voditi, graditi i nadzirati domaće snage, projektanti i izvođači radova. „Velika mi je čast da smo u manje od godinu dana krenuli u realizaciju projekta koji smo dugo čekali. Rađaona je bila napravljena 1972., dakle prije 45 godina i od onda praktično nisu napravljeni neki ozbiljniji zahvati. Svjesni smo stoga da je oprema zastarjela i u proteklih godinu dana odlučili smo se na taj veliki korak, napravili financijsku konstrukciju kako bi početak života bio što ugodniji u sigurnijoj i kvalitetnijoj sredini“, naglasio je ravnatelj ŽB Čakovec Robert Grudić.
Do kraja 2017. planirano je izvođenje radova u vrijednosti od 2,6 milijuna kuna, a rok za završetak radova je 120 kalendarskih dana.  Uz ovu motivacija svim liječnicima i djelatnicima za daljnje unapređivanje stručnoga rada i poboljšavanje kvalitete u radu, naglašeno je kako će se prostor prilagoditi suvremenom načinu rada i zahtjevima struke.
Spomenimo kako su potpisivanju bili prisutni još i saborski zastupnik Darko Horvat, Mladen Novak, predsjednik Skupštine Međimurske županije, Sonja Tošić – Grlač, predsjednica Upravnog vijeća ŽB Čakovec i voditeljica Odjela za neonatologiju Bernarda Medlobi Vinković, te predstavnici izvođača radova potpisnici ugovora.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1261" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content