Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

S novih 3 milijuna kuna Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU zaključuju se radovi na OŠ Orehovica

Datum objave: 23. listopada 2017.

Međimurska županija je u razdoblju od 2014. do 2017., uzimajući u obzir i trenutnu fazu radova, uložila oko 10 milijuna kuna u stvaranje uvjeta školarcima škole u Orehovici, u izgradnju sportske dvorane i 6 učionica. Nakon niza apela prema resornim ministarstvima, podršku na tom planu Županiji i Općini Orehovica dalo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, te prema Programu podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u osnovnim i srednjim školama donijelo Odluku o sufinanciranju iznosa radova od 3 milijuna kuna.
Velika je to pomoć ovom kapitalnom projektu međimurskog obrazovanja, kako tamošnjih oko 300 učenika na satove tjelesne i zdravstvene kulture pješače i po kilometar. Na ovaj će se način zasigurno višegodišnji projekt skorije privesti kraju, kako je u tijeku završna faza radova, kojom će se osigurati učionice s kojima škola može krenuti u jednosmjensku nastavu i dakako škola dobiva sportsku dvoranu, koju osim djece željno iščekuju i svi mještani, članovi klubova, udruga i ostali.
Uz dva nova zapošljavanja, korištenje dvorane za više od 50% mještana općine, još jedan benefit je i taj što će u novim uvjetima boraviti i predškolarci, kako OŠ Orehovica provodi i program predškole u trajanju od 5,5 sati dnevno.
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content