Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Učenici 3. razreda OŠ Mursko Središće posjetili Međimursku županiju

Datum objave: 19. listopada 2017.

U okviru nastavnog programa građanskog odgoja i predmeta priroda i društvo, učenici trećih razreda Osnovne škole Mursko Središće posjetili su Međimursku županiju. U Velikoj vijećnici u pratnji učiteljica Mirjane Mošmondor, Aleksandre Horvat, Tamare Vinko i Željke Repalust, učenike su dočekali potpredsjednik Skupštine Međimurske Županije Dragutin Glavina te voditeljica Odsjeka za obrazovanje, kulturu i sport u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Blaženka Novak.
Ideja terenske nastave u kojoj sudjeluje čak 70 učenika koji su do posljednjeg mjesta upotpunili Veliku vijećnicu, bila je upoznati instituciju Županije kao glavno upravno i političko središte njihovog rodnog kraja.
Školarci su pritom imali priliku saznati više o tome kako se u istom ovom prostoru nekoliko puta godišnje odvija rad Skupštine, te su i sami isprobali sustav glasovanja. Na mnogobrojna pitanja postavljenih od strane mališana, predstavnici Županije jedva su stigli odgovarati. „Hoćemo li umjesto teških knjiga dobiti tablete ili laptope za školu, tko dolazi u vijećnicu, što se sve odvija u vijećnici…“, samo su bila neka od zanimljivih pitanja učenika iz Murskog Središća prilikom njihovog prvog županijskog druženja.
Sam kraj zanimljivog druženja s učenicima, obilježilo je prigodno čašćenje i veselo zajedničko fotografiranje.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1251" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content