Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Europski dan darivanja organa i tkiva obilježen u Međimurju

Datum objave: 14. listopada 2017.

U Županijskoj bolnici Čakovec okupili su se članovi Udruge dijaliziranih i transplantiranih bubrežnih bolesnika Međimurske Županije te ponovo skrenuli pozornost javnosti na  plemenitost najdubljeg čina ljudskosti i najviše razine svijesti, darivanje organa.
Članovi udruge na čelu s predsjednicom Teom Mikec tom su prilikom upoznali građane s dostignućima transplantacijske medicine. Ukupno je tijekom proteklih desetljeća bubreg transplantiran 71 osobi iz Međimurja.
Voditeljica odsjeka za zdravstvo, socijalnu zaštitu i nacionalne manjine Međimurske županije, ujedno zamjenica pročelnika UO za društvene djelatnosti Sonja Tošić Grlač svojim dolaskom podržala je ovu hvalevrijednu akciju, još jednom dokazujući da Županija podupire i prati rad udruga te će tako nastaviti i u budućnosti.
U akciju su se uključile i studentice sestrinstva koje su mjerile tlak i šećer građanima te uz članove udruge dijelile edukativne brošure i donorske kartice. Cilj ovakvih aktivnosti je upoznati javnost s dostignućima transplantacijske medicine, važnost odluke o darivanju organa, solidarnost prema onima koji čekaju na presađivanje te zahvalnost svim darivateljima i njihovim obiteljima.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1246" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content