Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Jesenska čarolija u „Kraljevom vrtu“

Datum objave: 13. listopada 2017.

Zadnji kulturni događaj u prostoru Memorijalne zbirke Ladislava Kralja Međimurca, popularnom Kraljevom vrtu, tradicionalno se svake godine održava u mjesecu listopadu. „Jesen u Kraljevom vrtu“ samo je nastavak događanja koje tijekom godine priređuje Muzej Međimurja Čakovec, a sve sa ciljem kako bi se šira javnost upoznala te joj se približio rad i djelo ovog istaknutog međimurskog slikara i grafičara. Na ovoj zaključnoj priredbi, dvorište velikog umjetnika zamirisalo je pečenim kestenima na radost brojnih mališana, domaćim jesenskim proizvodima te zdravom hranom poznatih biodinamičara i proizvođača voća i povrća.
Lepeza boja i okusa u Kraljevom vrtu!
„Kao što je poznato, tri divne manifestacije događaju se ovdje tijekom godine. Osobito sam sretan što smo se okupili danas na 10. jubilarnoj jeseni u Kraljevom vrtu“, istaknuo je Zlatko Bacinger voditelj promidžbe i marketinga u Muzeju Međimurja Čakovec sada u ulozi moderatora i voditelja ove manifestacije. Program uz ovu jesensku čaroliju oplemenili su učenice i učenici Prve osnovne škole Čakovec svojim nastupom, djevojčice i dječaci iz Dječjeg vrtića „Cipelica“ te poznati međimurski zaljubljenik u planinarenje Željko Poljak, sa zanimljivim predavanjem sa svojih putovanja diljem Hrvatske i svijeta. „Hvala svima koji ste došli, jer jesen je najljepše godišnje doba, doba kada nam priroda vraća sve uloženo tijekom godine, bogatstvom plodova. Posebno sam sretan kada vidim različite naraštaje na ovom mjestu, na ovakvoj prekrasnoj manifestaciji, u ovom predivnom vrtu“, rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec te pritom otvorio jubilarnu jesensku čaroliju u Kraljevom vrtu.
Uz zvukove tradicionalnog glazbala – cimbula, na kojima je svirao Nikola Baričević, opojne mirise kestena, jabuka i raznolikih kolača te pripravaka,  sunčani dan u slikarevom dvorištu na trenutak je oživio, kroz pjesmu, ples i smijeh kako mališana tako i svih uzvanika koji su jesenski dan proveli Kraljevom vrtu.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1245" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content