Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Čestitka župana Međimurske županije povodom Dana neovisnosti

Datum objave: 8. listopada 2017.

Povodom Dana neovisnosti, župan Međimurske županije Matija Posavec uputio je čestitku u kojoj stoji:

               Poštovane Međimurke i Međimurci!
               U znak sjećanja na sudbonosnu odluku Hrvatskog sabora 1991. godine o raskidanju državnopravnih odnosa s ostalim dijelovima bivše države, 8. listopada obilježavamo kao Dan neovisnosti. U tim smo vremenima iskazali odlučnost i hrabrost, te se danas s ponosom prisjećamo trenutaka naše slavne prošlosti u kojima smo stvorili preduvjete za novu i slobodnu Hrvatsku. Veliko poštovanje dugujemo najzaslužnijima za izborenu neovisnost Lijepe naše, hrvatskim braniteljima, koji su pokazali junaštvo i požrtvovnost, na čemu smo im vječno zahvalni. I mi Međimurci dali smo veliki doprinos oslobađanju i izgradnji naše domovine, te su nam datumi poput ovog podsjetnik na jedinstvo i borbu koji smo pokazali u tim teškim trenucima i dugom putu stjecanja samostalnosti. Siguran sam da znate da su, naši branitelji i policajci, bili ti koji su diljem zemlje pomogli u izgradnji naše domovine, a mene to čini najponosnijim i najzahvalnijim. Stoga imamo obvezu čuvati te vrijednosti i danas, te se i dalje boriti za Hrvatsku kakvu zaslužujemo, posebice u ove dane kada slavimo postizanje neovisnosti, kao jednu veliku pobjedu Lijepe naše.
           Ovaj datum neka Vam označi novo vrijeme, u kojem ćemo napokon zatomiti osjećaj samozatajnosti, neka nam pomogne da svima pokažemo pravu vrijednost koju imamo kao narod i zajednica.
         Svim Međimurkama i Međimurcima čestitam Dan neovisnosti!
 

                                                                                                          ŽUPAN

                                                                                                          Matija Posavec, mag. ing.

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content